כאשבים באשך שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאשבים באשך שמאל
    צבי
    12/10/2011

שלום
    אני כבן 21 משרת ביחידה קרבית בצה"ל, המענה הרפואי ביחידתי הוא איטי מאד ולכן אני נאלץ לבקש את עזרתכם.
    לפני כשישה חודשים החלו אצלי כאבים באשך השמאלי,בתחלה היה קשה למצוא תיאום בין ביצוע מאמץ להופעת כאב,כיום הקשר ברור הרבה יותר אם כי הוא יכול להופיע שעות וימים לאחר מאמץ ולפעמים אף ללא מאמץ ניכר.
    לפני כחצי שנה ביצעתי אולטראסאונד אשכים ונמצאה וריקוצלה דרגה 1 באשך שמאל ומרקם תקין באשכים,הרופא אמר שמכיוון וזו דרגה 1 סביר להניח שזה לא גורם הכאב,לפני כשלושה חודשים ביצעתי אולטראסאונד מפשעות ולא נמצאו סימנים לבקע ודאי ובנוסף בלוטות לימפה מוגדלות,נכון להיום אני חווה כאבים באופן קבוע (אם כי בעוצמה משתנה,שמגיעה לרמות מעיקות למדי) אני חושב (אך איני בטוח!) שלעיתים האשך השמאלי עולה מעט למעלה וכאשר אני מרפה (לא גופנית אלא פשוט מתרכז בכך) הוא מנמיך שוב.
    כשאר אני מבצע תרגילים כגון שכיבות סמיכה אני מרגיש לעיתים לחץ מעל השק,אם כי מעולם לא היתה את תחושת התזוזה שמתוארת אצל אלו שאצלם היה בקע,חשוב לי לציין שכאשר אני מרים משא כבד כמעט לעולם איני מרגיש לחץ באזור האשכים (מעולם לא הרגשתי לחץ באזור המפשעות!) אלא רק כאב של האשך.
    בנוסף כאב ממאמץ קל בשירותים יכול להיות שווה לזה שמנשיאת אלונקה.
    האם הכאב (העז לעיתים!) יכול לנבוע מוריקוצלה? (שאולי החמירה בדרגתה) , אחד הרופאים שראיתי (עוד לא פגשתי אורולוג) שיער שהדבר יכול להיות תוצאה של עומס וחולשה מקומית של שרירים מסוימים,והכאב הוא פשוט תוצאה של לחץ מכיון שהשרירים לא מצליחים לספוג את כל העומס,או שאולי הם מכווצים יתר על המידה,האם זה סביר? באלו שרירים מדובר וכיצד ניתן לחזקם? אלו עוד גורמים ייתכנו לכאב? ומה ניתן לעשות בכדי למנוע אותם?
    אני מודע לכך שאין תחליף לבדיקה אצל רופא/מומחה , אך בהתחשב בנסיבות שפירטתי בתחילה אודה לכם מאד על התייחסות ולו כללית לנושא.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאשבים באשך שמאל

הוספת תגובה

• שלום צבי

ד"ר יואל מץ
    12/10/2011

הסיפור שלך הוא מרשים ,מפורט וכנראה גם מדויק. לפי הממצאים והבדיקות שעברת לא נראה שיש מחלה אורגנית משמעותית של האשך . לדאבוני אתה מציג סיפור קלסי די שכיח של בחור צעיר המתלונן ממיחושים בדרגות שונות באשך ולא נמצאת סיבה לכך. אין להניח שוריקוצלה דרגה 1 היא הסיבה לכך . לפעמים קיים אשך שהוא נייד במיוחד ועולה בקלות למפשעה, תוך כדי כך קיימת משיכה של חבל הזרע לפעמים יחד עם סיבוב מסויים -מצב היכול לגרום לכאבים כפי שאתה מתאר.
    אני בטוח שאין תחליף לבדיקה של אורולוג מומחה ואפילו רצויה בדיקה בזמן כאב. אני מציע שתבקש בתוקף בדיקה על ידי אורולוג מומחה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו