שאלה לגבי דלקת בערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי דלקת בערמונית
    נועם
    20/10/2011

שלום רב לרופאים
    לפני מס' שבועות הרגשתי תכיפות במן שתן וכן צריבה, ועקב קיום יחסי מין אנאלים (אני בתפקיד החודר) רופא המשפחה העלה חשד שיש לי נון גונוקוקאל יורטריטיס.
    בשל החשד לזיהום קלמידיילי(ללא בדיקת מעבדה) קבלתי דוקסילין במנון של 100 מג' ביום למשך 10 ימים.
    נגשתי לאורולוג כדי לאושש את האבחנה ובבדיקת הערמונית חשתי כאב. האורולוג טען שמדובר בדלקת כרונית של הערמונית ובקש ממני לשנות את האנטיביוטיקה לציפרו 500 מג' פעמיים ביום למשך 10 ימים. בבדיקה לאחר 10 ימים הוא טען שיש שפור אך מכיוון שעדיין כאבה לי הבלוטה כשהוא נגע בה הוא טען שאני צריך לקחת ציפרו למשך 10 ימים נוספים.
    והשאלות שלי הן
    1)האם במצב ללא דלקת הערמונית לא אמורה לכאוב בכלל הבלוטה שכנוגעים בה בחוזקה?
    2)האם אני יכול להמשיך לקיים יחסי מין אנאליים בתור הנחדר ו/או החודר?
    3)האם אני יכול להמשיך לנסוע בחורף על האופנוע ולשחות במי בריכה קרים (שמעתי שקור עלול ליצור בעיות?!?!?)
    4)האם את הציפרו צריך לקחת לפני האוכל או אחריו (אף אחד לא נתן לי תשובה חד משמעית)?
    5)האם יש מצב שיהיה לי יותר קשה להביא ילדים לעולם והאם יש מצב לאי פוריות בעתיד?
    6) האם עליי לעשות איזשהן בדיקות מעבדה אוביקטיביות פרט למישוש הערמונית?
    7)האם דלקת כרונית לעולם לא תעבור? והאם אי כאב במישוש אומר שהדלקת עברה? והאם יש בכלל דבר כזה דלקת כרונית שעוברת?
    בקיצור אני מבולבל :(
    אודה לתשובתכם ומאחל לכל רופאי הפורום וקוראיו סופ"ש נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי דלקת בערמונית

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דלקת בערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    26/10/2011

קודם כל ממליץ לחזור לאורולוג שלך ולשאול אתו את השאלות.
    לגבי נטילת אנטיביוטיקה אין הבדל לפני או אחרי אוכל. לגבי פוריות בד"כ דלקת ערמונית לא משפיעה. לגבי יחסי מין אנאליים - אין מניעה עם קונדום. לגבי בריכה קרה - כן יכולה להחמיר דלקת ערמונית. אופנוע - לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו