תכיפות במתן שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכיפות במתן שתן
    יאיר
    02/11/2011

קיימת אצלי תופעה של הליכה מס' רב של פעמים לשירותים, שמתגברת בעיקר בלילה (ממוצע של 3 פעמים, גם אם שתיתי פעם אחרונה ב- 19:00)
    בבדיקת אורודינמיקה לאחר מתן שתן והחדרת קטטר לתחילת ביצוע הבדיקה, הרופא ראה שהשלפוחית עדיין מלאה ורוקן כ-10 מזרקים.
    בסוף הבדיקה הרופא ביקש שאני אשתה ואחזור לאחר כשעה,
    חזרתי שוב לבדיקת זרימת השתן, לאחר מתן שתן, נמצא בבדיקה שהשלפוחית עדיין מלאה, ערך של כ 190-200.
    הרופא רצה להיות בטוח בתוצאות והמסקנות וביקש שוב לבדוק את זרימת השתן ואמר לי לחזור לאחר כשבוע, בבדיקה הנוספת של זרימת השתן יצא שהזרימה הייתה טובה וגם השארית הייתה קטנה יותר , בבדיקה האחרונה של הזרימה שתיתי כמות גדולה יותר מהבדיקה הראשונה וגם הרגשתי לחץ והתאפקתי כי הקבלה שלי לבדיקה התעכבה (לכן לדעתי הזרימה והריקון היו טובים יותר, מה ששונה ממצב רגיל ונורמלי)
    מה ניתן לעשות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

• עוד משהו

יאיר
    02/11/2011

הבעייה קיימת מזה כ- 4 שנים לאחר תאונת דרכים שעברתי.
    בבדיקת אולטראסונד ובדיקת שתן הכל תקין.

בביקור אצל אורולג קיבלתי המלצה לקחת דטרוזיטול, זה הפחית את התפועה (לפני הכדורים הייתי קם בלילה 5-6 פעמיים), גם ביום אני הולך פחות,
    אבל זה לא פתר את הבעייה לגמרי.
    יותר מפריע לי הבעייה שאני קם בלילה.
    האם ניתן ע"י כדור אחר למנוע את הקימה בלילה לגמרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    03/11/2011

להשלמת הבירור וקביעת הטיפול ממליץ לבצע בדיקה אורודינמית מקיפה כולל בדיקת לחצים . יתכן והסיבה לתלונותיך קשורה בבעיה עצבית בעקבות התאונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצעתי בדיקה כזאת

יאיר
    06/11/2011

לא יצא בה שום דבר חריג ,
    אלו תוצאות הבדיקה:
    "מודגמת הפרעה בהיענות בצורה קלה, אין הפרעה בתחושה בספק התכווצות בלתי רצונית בעצמה נמוכה בנפח מעל 400 סמ"ק וללא עדות DSD.
    קיבולת ציסטומטרית מקס' 401 CC
    הודגמה התכווצות רצונית של ה DETRUSOR בעצמה מרבית 24 ס"מ מים עם הטלת שתן מסביב לצנתר דק בזרימה מרבית 31.1 מ"ל
    מבחני לחץ.זרימה שוללים בעיה חסימתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצעתי בדיקה כזאת - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    06/11/2011

שלום רב,
    אכן בדיקת האורודינמיקה ללא ממצא חריג.
    יש תרופות אחרות שאפשר לקחת למשל - טוביאס.
    על כל מקרה ממלחץ לבצע ציסטוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על טוביאס

יאיר
    06/11/2011

בררתי בקופה שלי ואמרו לי שהיא לא בסל,
    כדי לקבל אישור אני צריך לנסות את התרופות האחרות שהן מאותה המשפחה ואז אם לא יהיה שיפור אני אוכל לקבל אישור להחזר.(בעבר ניסיתי נוביטרופן וספאזמקס. הדטרוזיטול הועילה הכי, אבל לא לגמרי)
    המליצו לי לקחת VESICARE , האם היא בעלת השפעה זהה

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

יאיר
    09/11/2011

שלום ד"ר,
    אמנם ,אכן ,בדיקת האורודינמיקה לא הראתה על ממתאים חריגים,
    אבל האם התופעה שלא היה ריקון מלא שתארתי אותה
    שבתחילת הבדיקה נבדקה זרימת השתן, לאחריה חובר קטטר
    והאח רוקן כ-10 מזרקים גדולים,
    בסוף הבדיקה הרופא רצה שוב לבדוק את העניין
    ביקש ממני למלא את עצמי בשתייה ולחזור עוד כשעה,
    שחזרתי התופעה שוב חזרה ונשארה שארית של כ-200 מ"ל,
    לאחר כשבוע שוב נתבקשתי לחזור והפעם הייתה שארית קטנה יותר,
    אבל זה קרה מכיוון שמילאתי את עצמי ביותר מפעם קודמת והתאפקתי והרגשתי לחץ כיוון שהקבלה שלי לבדקה התעכבה,
    האם התופעה של אי ריקון מלא (שכנראה קוראת בד"כ במצב נורמלי שאני לא ממלא את עצמי או מתאפק), מעידה גם היא על בעייה?
    האם הטוביאס/וזיקר יפתרו את הבעייה?

תודה רבה וסליחה על האריכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    09/11/2011

לגבי VESICARE- תרופה טובה ויעילה אך כל התרופות ברשימה דומות ולא ניתן להגיד מראש האם היא תשפיע יותר מדטרוסיטול. אותו דבר גם לגבי טוביאז.
    לגבי שאריות שתן - בסה"כ זה לא מהשהו שדורש התערבות כעת אך רצוי מעקב פעם בחצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על כל התשובות

יאיר
    09/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו