דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן
    עדי
    03/12/2011

שלום,
    מאז פסח האחרון, עוד מעט כשנה, אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בשלפוחית השתן לאחר קיום יחסי מין עם קונדום באופן קבוע (יש לי בן זוג קבוע זה 5 שנים, אנחנו נשואים), הייתי אצל המון רופאים בנושא, מאף אחד לא באה הישועה. הגניקולוגית המליצה לי על כדורי חמוציות, האורולוג נתן לי מרשם לחצי כדור אנטיביוטיקה לפני/אחרי קיום היחסים, עזר לפעם אחת בלבד, לאחר מכן שוב חטפתי דלקת. אני מנסה לטפל בזה כרגע רק באמצעות מי פטרוזיליה וסידורל כי הגוף שלי כ"כ מוצף באנטיביוטקה (בערך 10 טיפולי אנטיביוטקה בין 7 ל 10 ימים בשמונת החודשים האחרונים), יש לציין כי מאזגיל 20 אני סובלת מדלקות אבל בתדירות נמוכה בהרבה, פעם פעמיים בשנה, כבר לא יודעת מה לעשות... זה פוגע מאוד בחיי המין שלנו.
    מה ניתן לעשות? האן יש בדיקות מקיפות יותר? (עשיתי אולטראסאונד גניקולוגי והכל בסדר)
    אודה מאוד לעזרתכם, אני די חסרת אונים..
    תודה
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    07/12/2011

שלום עדי,
    הקשר בין קיום יחסי מין לדלקות בדרכי השתן בנשים ידוע ומבוסס.
    העליה בתדירות לאחרונה מחייבת התייחסות נוספת.
    יש מקום לפנות לאורולוג לבדיקה גופנית מעמיקה והשלמת הבירור כולל עיון בתרביות השתן כדי לאפיין את החידקים שצמחו בשתן בתקופה האחרונה.
    יתכן והפתרון הוא טיפול אנטיביוטי מונע קבוע לתקופה לא קצרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו