דוקסילין 100 מ"ג ואופלודקס 200 מ"ג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • דוקסילין 100 מ"ג ואופלודקס 200 מ"ג
    רמי
    10/06/2012

    ד"ר צהריים טובים,
    אני בן 20 וכבר תקופה של כחודשיים שאני חש כאבים באיזור תחתית האגן (אני חש את הכאב באיזור שנמצא בין איבר המין לפי הטבעת) ובאיבר המין עצמו בזמן שאני שופך (גומר) לאחר יחסי מין. הלכתי היום לאורולוג, והסברתי לו את המצב והוא אמר שזו כנראה דלקת בערמונית (בין היתר, מצב הצבירה של הזרע הפך להיות הרבה יותר נוזלי ממקודם והרבה פחות בכמות).
    האורולוג נתן לי שתי תרופות, האחת נקראת "דוקסילין 100" ויש בה 10 טבליות והשניה "אופלודקס (200 מ"ג)" ובה יש 20 טבליות.
    הוא אמר לי לקחת את ה"דוקסילין" כדור אחד ביום למשך 10 ימים, ולאחר מכן, איך שאני מסיים את עשרת הכדורים של ה"דוקסילין", להתחיל לקחת את ה"אופלודקס" כדור אחד פעמיים ביום למשך 10 ימים (כל הטיפול הינו 20 יום).
    את ה"אופלודקס" הוא אמר לי לצרוך שעה אחת לפני האוכל או על קיבה ריקה. האם זה לא יגרום לצריבות או למשהו מהסוג הזה? האם יש עוד דברים שאני צריך לדעת כזמן שאני נוטל תרופה זו?
    את ה"דוקסילין" הוא אמר לי לצרוך בזמן האוכל. הרופא ציין שיש להימנע מחשיפת האור לקרני השמש. עד כמה אסור להיחשף לשמש? אנחנו כרגע בחודש יוני ואני הולך עם בגדים קצרים. אני נחשף ביום בערך כשעתיים לשמש בפרקי זמן שונים (10 דקות פה, 30 דקות שם...). האם זה יזיק ויגרום לכוויות שמש כמו שמצויין? וכמה זמן לאחר סיום נטילת התרופה אני אוכל ללכת שוב לים או להיחשף לשמש כמו בזמן שלא נטלתי תרופה זו? אני בנוסף עובד ביום שישי בלבד בגינון. כאשר אני עובד גינון אני עובד עם בגדים ארוכים (כן, גם בקיץ) שזה כולל חולצה ארוכה, מכנס ארוך, מכסה את הצוואר עם מטפחת ושם כובע ורוב הזמן עובד עם כפפות, ככה שרוב הזמן כל גופי מכוסה בבגדים. האם כדאי לי לבטל עבודה בשבועיים שבהם אני נוטל את התרופה? ושוב פעם נורא חשוב לי לדעת מתי אוכל להיחשף לשמש כרגיל כמו שעשיתי עד עכשיו מבלי לדאוג לכוויות מהתרופה?
    האם מותר לי לשתות אלכוהול בזמן נטילת שתי התרופות הללו?

    ד"ר ממש חשוב לי לקבל מענה על כל השאלות על מנת שאדע איך להתארגן ולקבל את הטיפול בדרך היעילה ביותר, מבלי להיפגע בדרכים אחרות.

    תודה רבה,
    רמי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דוקסילין 100 מ"ג ואופלודקס 200 מ"ג - תגובה

    ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    14/06/2012

    בוקר טוב רמי,
    האבחנה של הרופא נראית סבירה ונכונה.
    תופעות הלוואי שהוסבר לך עליהן הן התופעות העיקריות. ההנחיות שקיבלת נכונות.
    ניתן להחשף לשמש כאשר אתה בביגוד ארוך וכמובן שאין הכוונה שתסתגר בבית לכל אורך הטיפול.
    בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו