מבולבלת עיזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת עיזרו לי
    ליזי
    16/06/2012

אבי בן 79 . עבר לפני 5 שנים סרטן ערמונית, קיבל הקרנות למקום בתל השומר, ואחרי זה היה במעקב כל חצי שנה. לפני חודש אבי הרגיש לא טוב הרגיש עוד לפני ולא רצה להתפנות לבית החולים. פינינו אותו לבית חולים במצב של אי ספיקת כליות קרטנין 20 , הקרטנין ירד לו נכון להיום 1.5 אחרי שהונסו לו נפרוסטום לכליות, מדברי הרופאים אבי סובל מעצירת שתן. אבי נשלח לשיקום בנתיים , וקבעו לו לשבוע הבא המשך טיפול בסטנט ד רך הנפרוסטום חיצונית uti באנטרוקוק תחת טיפול בvanco .
    בהמשך ניכתב.. המלצה.. יוזמן לאשפוז לשם הכנסת סטנט לתוך האוטר ..
    עוד בסיכום .. מבחינת הגורם לחסימה בוצע ct בטן ואגן ללא חומר ניגוד אשר הדגים עיבוי ניכר של דופן שלפוחית השתן והגדלה משמעותית של הפרוסטטה אשר כניראה גורמת לחסימה , בוצעה ציסטוסקופיה אשר שללה ממצא חוסם בתוך השלפוחית .. לפי ייעוץ אורולוג זקוק לסטנט

שאלה .. למה עושים לו סטנט? האם חסימה מגהפרוסטטה פותרת את הבעיה על ידי סטנט? לפ]י מה שהבנתי ממאמרים סטנט עושים למי שיש היצרות בשופכה . מה לדעתך חוסם לו את השתן.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת עיזרו לי

הוספת תגובה

• מבולבלת עיזרו לי - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/06/2012

המידע די חלקי ולכן לא ניתן לתת תשובה על המקרה. באופן כללי מקור אי ספיקת כליות על רקע חסימתי יכול להיות בשופכה או צואר השלפוחית - מתחת לשלפוחית שתן או בשופכנים - מעל שלפוחית שתן.
    במידה וחסימה מתחת לשלפוחית שתן פתרון ראשוני לבעיה הוא קטטר שתן ואחר כך או ניתוח כריתת הערמונית או הרחבת שופכה בהתאם לסוג הבעיה.
    במידה והבעיה בשופכנים אז פתרון ראשוני הוא נפרוסטום דו צדדי ובהמשך לפי המקור או סטנטים שופכניים או להשאיר את הנפרוסטום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ליזי
    16/06/2012

דר תודה על התשובה .. עוד משהו.. הבעיה של אבי היא בשופכנים , היום דיברתי עם הרופא והוא אומר שלא יודעים מה מקור הבעיה שיש לו עצירה מהשופכנים..
    ממה לדעתך הבעיה ? יכול להיות מהפרוסטטה שהיא מוגדלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/06/2012

הגדלה שפירה של ערמונית לא גורמת לחסימת שופכנים ולעומת זאת סרטן ערמונית כן יכול לחסום אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו