תכיפות במתן שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכיפות במתן שתן
    אלירן
    20/06/2012

שלום רב,

יש לי כבר תקופה ארוכה בעיה של תכיפות במתן שתן. אני שותה באופן נורמלי בערך 8 כוסות ביום אבל משתין 5-7 פעמים ביום. במקרים מסויימים קשה לי להתאפק, במיוחד אם אני שותה כוס מים ואחריה יושב או שוכב מס' דקות אני צריך ללכת להתפנות דחוף. לדוגמא אם אני שותה כוס מים בבוקר לפני שאני יוצא מהבית ואני נוהג למקום העבודה כשאני אגיע אני אהיה חייב לשירותים. לפעמים יכול להיות מצב שאני אצטרך לתת את השתן 2-3 פעמים בשעה! (אומנם אחרי זה יעבורו כמה שעות עד שאני אצטרך שוב אבל עדיין זה מוזר). עשיתי בדיקות שתן שיצאו כולן תקינות. עשיתי אולטרה סאונד כליות ודרכי השתן שיצא תקין, עשיתי דופלר עורקי כליות וביקשתי מהטכנאי שיבדוק גם את הערמונית והוא אמר שהיא בגדול תקין, אפילו עשיתי CT בטן (בגלל כאבי בטן שלא היו קשורים) וגם שם ראו שהערמונית בגדול תקין.

אני לא יודע מה לעשות, זה מפריע לי מאוד במהלך היום...
    חושב לציין שאני בן 25.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן - תגובה

ד''ר יואל מץ
    21/06/2012

שלום אלירן
    לכאורה אין לך מחלה אורגנית בדרכי השתן . עברת את כל הבדיקות המשמעותיות לבירור התכיפות שאתה מציין ,וכולן תקינות . אני ממליץ לפנות לאורולוג מומחה להמשך מעקב .יתכן שיש לשקול בירור אורודינאמי לבדיקת תיפקוד השלפוחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר.

אלירן
    22/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו