מיפוי כליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי כליות
    חיים
    27/06/2012

לאחר ריסוק חוץ גופי נשארה אבן 4.6 ממ בשופכן תחתון שמאל. בדיקות תרבית שתן תקינה, קראטנין תקין, תפקודי כליה תקין. במיפוי DTPA שביצעתי התוצאה- הפרפוזיה והריכוז בכליה השמאלית תקינים, קיים איחור בהפרשה המשתפר לאחרמתן פוסיד. הכליה הימנית במיקום נמוך יותר בעלת פרפוזיה .ריכוז והפשרה תקינים. התרומה היחסית של כל כליה לתפקוד הכליתי הכולל: RT=46% , 54%LT לסיכום: איחור בהפרשה מהכליה השמאלית ללא עדות לחסימה אורגנית בהפרשה . תפקוד הכליה הימנית תקין.
    שאלתי היא : מה זה אומר לי בשפה פשוטה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי כליות

הוספת תגובה

• מיפוי כליות - תגובה

ד''ר יואל מץ
    28/06/2012

שלום חיים
    התוצאה של המיפוי מצביעה על כך שהכליות מתפקדות טוב ללא גורם חסימתי משמעותי . עיכוב החומר המופרש מהכליה השמאלית והמידע על נוכחות עדיין של אבן 4.6 מ"מבשופכן שמאלי מדגישה בכל זאת שקיים גורם מעכב מסוים- כנראה האבן ויש לעקוב אחרי דרכי השתן . אני ממליץ US דרכי השתן חוזר וביקורת אצל האורולוגים המטפלים
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חיים
    28/06/2012

היום הייתי בביקורת אורולוג, הומלץ לי לבצע סי טי פרוטוקול אבנים בעוד כחודש , ובמידה שיש עדיין אבן לבצע ריסוק חוץ גופי נוסף מיד, הנני מתלבט, אובד עצות ולא יודע אם לעשות זאת, האם הכרחי? האם כדאי לי להמתין ליציאת האבן במידה וקיימת? מה היית מיעץ לי לעשות? מה הסיכוי ליציאת האבן (ביצעתי ריסוק לפני כחודשיים פלטתי 3 אבנים ולפני כחודש התגלתה בסיטי שנשארה 4.6 ממ בשופכן תחתון), קיבלתי טיפול תרופתי קסטרל ורווטינקס. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/07/2012

סיכוי האבן להפלט מעל 90 % . לפי בדיקת המיפוי הכליה לא סובלת. כדי לוודא שהאבן נפלטה בכל מקרה צריך לבצע בדיקת CT. השאלה רק מתי - בד.כ. מקובל לתת הזדמנות לאבן להפלט כ- 4-8 שב' ואם לא נפלטה אז לטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן הטיפול המומלץ לטיפול באבן?

חיים
    04/07/2012

במידה והאבן לא נפלטה לאחר כ 8 שבועות מה הטיפול הראשוני המומלץ בעיניך לאבן 4.6 ממ בשופכן שמאל תחתון? ריסוק או טיפול פולשני? תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן הטיפול המומלץ לטיפול באבן? - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    10/07/2012

סיכוי ריסוק חוץ גופי להצליח במיקום זה כ-70%, סיכוי של אורטרוסקופיה - פעולה אנדוסקופית דרך דרכי השתן כ-95%. אני יותר ממליץ על אורטרוסקופיה אך גם ריסוק טיפול מקובל ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו