שתן דמי וכהה מאוד עם חלקיקים זעירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתן דמי וכהה מאוד עם חלקיקים זעירים
    יוסי
    03/11/2012

שלום,
    לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח בברך, וקשה לי מאוד להזיז אותה והיא נפוחה עדיין וכואבת.
    רופא משפחה נתן לי כדורים אנטי דלקתיים - נקסין (500 מ"ג) והוא אמר לי לקחת אותם במשך עשרה ימים בוקר וערב, כדי שלא תתפתח דלקת במקום.
    לפני כשלושה ימים, (כשלושה וחצי ימים לאחר תחילת הטיפול בתרופה) ראיתי בערב שתן כהה מאוד (בצבע חום) ואספתי אותו לתוך כוס. בערב עדיין שתיתי את הכדור. בבוקר ראיתי אותו דבר, שתן כהה מאוד וגם אותו אספתי לכוס, ובשתי הפעמים ראיתי לאחר כמה זמן בתחתית הכוס הרבה מאוד חלקיקים זעירים (כמו חול), כל זה ללא כאבי בטן וללא צריבה במתן שתן. הפסקתי לקחת את הכדורים והלכתי למרפאה, והרופאה אמרה שזה דם והפנתה אותי למיון. במיון עשו דגימת שתן, ובדיקות דם וראו מעט דם בשתן, ובדיקות דם וכימיה תקינות ושלחו אותי הביתה. הרופא במיון אמר שאין קשר לכדורים, ושאני יכול להמשיך לשתות אותם.
    כרגע, הפסקתי לשתות את הכדור (על דעת עצמי, מכיוון שפחדתי) וכי אני חושב שיש קשר, וגם מאז שהפסקתי אין יותר דם, וגם ברשימת תופעות לואי של הכדור כתוב שיתכן צואה דמית או הקאה דמית (לא מוזכר שתן) וחשבתי שאולי גם זה קשור.
    לפני כמה חודשים עשיתי c.t. בגלל כאבי גב, ובתשובה היה כתוב ממצא לואי - אבן קטנה בגביעה תחתון של כליה ימנית ללא הפרעה אורומכנית.

השאלה שלי היא מה זה יכול להיות הדם הזה ואיך יתכן שאמרו לי שזה שום דבר, כי כמות כלכך גדולה של דם כזה זה מלחיץ, ואיך יתכן שזה כלום, הרי עובדה שהיה דם.

- האם זה קשור לכדורים?
    - האם טוב עשיתי שהפסקתי? או להמשיך?
    - האם זה קשור לאבן? או לשילוב של האבן והכדורים?
    - האם צריך לעשות ct בטן?
    - האם צריך לראות אורולוג?

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שתן דמי וכהה מאוד עם חלקיקים זעירים - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    05/11/2012

בוקר טוב יוסי,
    ראשית אכן נשמע כי הממצא בשתן הוא דם וכך יש להתייחס אליו!
    יתכן כי הדימום קשור לנטילת הנקסין אשר יכול לעורר אותו הדימום ואולם גם אם הדימום פסק חובה לברר את מקור הדימום.
    הבירור יבוצע ע"י אורולוג והוא כולל בד"כ CT עם חומר ניגוד, בדיקות שתן כולל לציטולוגיה וכן בדיקת ציסטוסקופיה.
    לא להזניח ולפנות לאורולוג לביצוע הבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יוסי
    05/11/2012

תודה רבה!

שמחתי מאוד והתפעלתי מאוד לראות שיש פורום כזה באינטרנט שרופאים כלכך מומחים עונים לשאלות, זה ממש יפה!

כל הכבוד לכם, ישר כוח ותודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו