סתימת קטטר קבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימת קטטר קבוע
    רוני
    01/04/2013

יש לי קטטר קבוע (Indwelling Catheters) מזה 20 חודשים. בשנה וחצי הראשונים לא היתה לי אף פעם בעיה של סתימת הקטטר (פעם אחת, בטיפשותי השארתי את אותו הקטטר במשך 6 חודשים, זה גרם לזיהום חריף שהצריך אשפוז, אך הקטטר לא נסתם). במהלך החודשיים האחרונים, נאלצתי להתפנות לחדר מיון כבר 4 פעמים בגלל שהקטטר נסתם (קטטרים מסיליקון נסתמו אחרי כחודש וקטטרים שאינם מסיליקון נסתמו אחרי שבוע). בכל פעם שהקטטר נסתם, היה בו משקע בוצי בצבע בהיר.

במשך כל השנה וחצי שבהם הקטטרים לא נסתמו, התגוררתי ביפו. הסתימה הראשונה התרחשה 6 ימים לאחר שעברתי לזכרון יעקב. שתיתי בכל התקופות הנ"ל כמעט אך ורק מי ברז. אני מקפיד לשתות לפחות 3 ליטרים מים בכל יום.

שאלותיי הן:

1. האם יכול להיות שהקטטרים נסתמים בשל כך שהמים בזכרון יעקב יותר קשים מהמים ביפו?

2. אם התשובה לשאלה הנ"ל היא חיובית, מה עדיף לשתות:

א. מים מינרלים מבקבוק.
    ב. מים שטופלו במתקן לריכוך מים.

3. אם התשובה לשאלה הראשונה היא שלילית, האם יש הסבר אחר לכך שעכשיו, להבדיל מבעבר, הקטטרים נסתמים?

בתודה מראש על עזרתכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימת קטטר קבוע

הוספת תגובה

• סתימת קטטר קבוע - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    03/04/2013

קטטר קבוע גורם לדלקת כרונית של שלפוחית השתן ונוצר פיברין חומר שמופרש ע"י רירית השלפוחית כתגובה לדלקת. פיברין הוא הסיבה העיקרית לסתימת קטטר . מומלץ או להחליף קטטר לעיתים יותר קרובות או לשטוף אותו עם מיים סטריליים כפעם בשבוע למניעת סתימות.
    אין קשר בין מי שתיה לסתימת קטטר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו