אבנים בכליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבנים בכליות
    לולי
    27/05/2014

האם משהו יודע כמה זמן מרגע ששורף בשתן האבן נפלטת
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכליות

הוספת תגובה

• אבנים בכליות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    01/06/2014

לא ידוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים שלא עוברים

יניב
    11/02/2015

שלום רב אני בן 18 וחצי לפני כמעט לפני שנה וחצי מצאו אצלי אבן בכליה בצד שמאל 0.9 מילימטר ועשיתי ריסוק בכליה בצד שמאל הריסוק לא הצליח כמצופה ואבן התפרקה ואבן קטנה יצא ונשארו לי עוד 2 אבנים קטנות בקוטר 0.3-0.4 מילימטר כבר קרוב לשנה וחצי שהם לא יוצאות והכאבים לא עוברים לי עדיין יש כאבים באשך כאבים מתחת לצלעות וכאבי גב ואני מרגיש שהרופאים שמתפלים בי עושים מני צחוק וזה מעצבן ולא נותנים לי פתרון או עזרה לבעיה אם מישהו יוכל לעזור לי אני ישמח מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים שלא עוברים - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    11/02/2015

שלום יניב.
    אבנים 3-4 ממ' בכליה בד"כ לא גורמות לכאבים כלל. נכון במקרים נדירים הן כן יכולות לגרום לתסמינים ודורשות טיפול. לגבי דרכי טיפול באבנים כאלו עדיף להתיעץ (יש להביא צלומי CT, סונר עדכניים להתיעצות) עם אורולוג המתמחה בתחום אבנים וכאלו ישנם בכל מחלקה אורולוגית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מ''ס 2

יניב
    11/02/2015

ראשית כל תודה שענית כלכך מהר להודעה הראשונה שלי לגבי ה-ct שאמרתה עשיתי ct האחרון שעשיתי זה היה כמעט לפני שנה יש צורך לעשות אחד חדש? וכל הזמן שאני הולך להיפגש אצל אורולוג באסף הרופא אני מדבר עם אורולוג אחר ואני צריך להסביר את המצב שוב ושוב וכל פעם אני אומר שעדיין יש כאבים אומרים לי תעשה רק אולטרה סאונד לא רואים כלום ושוב ושוב ככה זה כבר מתנהל כבר כמעט שנה וחצי והם אומרים לי שאין סיכוי שזה מאבנים ואולי אני צריך ללכת לאורטופד בגלל כאבי גב ולבדוק את האשך כי אולי זלא האבנים ובדקתי את זה ואמרו לי שהכל תקין ועד היום אחרי הריסוק שלא צלח ב-100% אני עדיין סובל מכאבים פעם חלשים ופעם בלתי נסבלים שאני חייב להגיע למיון כדי לקבל זריקה כדי שאני יצליח להירגע וזה בדיוק אותם כאבים שסבלתי מהם מאז שהכל התחיל אני כבר עבוד עצות...
    תודה על זמנך היקר יניב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מ''ס 2 - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    12/02/2015

יניב ערב טוב.
    אם בדיקת סונר לא מדגימה אבנים או הרחבת חללי כליה סבירות שהכאב ממקור כליתי באמת נמוכה. בדיקת CT יותר מדויקת מבדיקת סונר אך כרוחה בקרינה ולכן תמיד שוקלים בכובד ראש ביצועה. במקרה של התקפי כאב שגורם לביקןר במיון כן היתי שוקל ביצוע CT כדי להבין האם ישנה אבן שיכולה להסביר את הכאבים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו