מחסור חמור בהיפרקס במאוחדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור חמור בהיפרקס במאוחדת
    דניאל
    16/06/2014

שלום לכם,
    אני נוטל היפרקס כשנה בעקבות דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן (בעקבות מום אורולוגי), והיפרקס זה הדבר היחיד שהציל אותי ועזר לי למנוע זיהומים של חיידקים שכמעט ולא הגיבו לאנטיביוטיקה.
    נאמר לי על ידי הרוקח של קופ"ח מאוחדת היום שיש מחסור חמור בכל הארץ בתרופה וייתכן שהחברה הפסיקה לייצר את התרופה בכלל.
    רציתי לדעת - האם יש תרופה חליפית להיפרקס, או תרופה אנטיבקטריאלית אחרת שמונעת זיהומים במערכת השתן?
    האם זה בכלל הגיוני שחברה שמייצרת תרופה בלעדית שיש לה כזה ביקוש הפסיקה יום אחד לייצר?
    אני לא מבין איך מערכת הבריאות מפקירה ככה אנשים שזקוקים לתרופת מניעה, ושיפתחו בוודאות זיהומים בהיעדרה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחסור חמור בהיפרקס במאוחדת - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/06/2014

שלום דניאל, אני מבין בהחלט את תחושותיך ותסכולך אך יצרנים בהחלט מפסיקים מעת לעת ייצור ושיווק תרופות משיקולי עלות. כרגע בהחלט קיים מלאי של התרופה וכן התרופה מיוצרת גם ע"י יצרנים אחרים תחת השמות: hexamine hippurate או urotractan.ניתן לשקול גישות מונעות אחרות דוגמת שתיה מוגברת או חמוציות על בסיס יומי פעמיים ביום אך מומלץ להתייעץ על כך עם הרופא המטפל. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו