דחוף- איפה ביופידבק ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • דחוף- איפה ביופידבק ועוד
    מתיסר
    22/07/2014

    שלום לרופא ולכולם,
    איפה אפשר לעשות/לשכור ביו-פידבק לנושא האורולוגי לגבר? אורולוג ממכבי לא יודע.
    הבעיה היא בעיקר שאניסובל מאוד מסוף נובמבר עד היום מתופעה של רגישות וכאב משפשוף הבגד בקצה העטרה. כל צעד מכאיב, ואם אינני נמנע מתנועה או ממגע הבגד- הצבע של הקצה הופך לאדום, ואח"כ לסגול .
    בעיה שניה שהתגלתה בבדיקות כאמור להלן- חוסר שליטה בדחיפת השתן.
    לפני שהענין התחיל היו במשך כשבועיים מדי פעם פרכוסים ועויתות קטנים במפשעה.
    אני מעריך שאני מכווץ מדי את אזור השופכה, במסגרת המאמצים שלא לעמוד כפוף מדי, היות ויש לי קיפוזיס חזקה בגב, ושאולי הכיווץ גרם לזה.
    יש לי קשיי התרוקנות בשתן ובצואה כבר שנים רבות
    פרוקטולוג מצא שבמצב מסוים במישוש פי הטבעת אין כמעט תזוזה של שרירי רצפת האגן.
    פיזיוטרפיה של רצפת האגן לא עוזרת לי.
    רופאי עור, וכירורג- לא יודעים .אורולוג שלח אותי לבדיקות כגון PSA, שתן, US בטן תחתונה , שהיו בנורמה, ואינו מכיר את הבעיה.
    אורולוג אחר שעוסק גם ברצפת האגן מצא בבדיקת אורודינמיקה (מורכבת), שאינני מתרוקן לפי דרישה , ולא דוחף את שריר השלפוחית, "פגיעה מוטורית משמעותית של הדטרוזור".הוא חושב שביופידבק לשופכה יכול לעזור, ואינו יודע איפה ואיך משיגים.

    ב.האם את/ה מכיר מישהו שסבל מזה? כוונתי קודם כל לרגישות וכאב משפשוף הבגד . איך פתר את הבעיה, למי פנה?
    אולי פיזיותרפיסט פרטי גבר? יש מישהו כזה שאתה מכיר?


    בתודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף- איפה ביופידבק ועוד

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דחוף- איפה ביופידבק ועוד - תגובה

    ד``ר בוריס פרידמן
    23/07/2014

    שלום לך,
    אתה מתאר ושואל מספר שאלות:
    ביופידבק הינו חלק מטיפול הניתן לפיזיותרפיה של רצפת האגן - לכן דרכם ניתן לקבל מידע מי משתמש בביופידבק ובהחלט ניתן למצות טיפול זה ללימוד שיפור התרוקנות של מערכת השתן והעיכול.
    באם הרגישות והכאב משפשוף הבגד מלווה בפריחה, הרי זה יכול להיות אטופיה, כלומר רגישות לחומר דוגמת דטרגנט או ממצב תגובתי אחר. לחילופין הפריחה יכולה לנבוע ממצב הקרוי lichen sclerosus שתוכל לקרוא עליו וללמוד על צעדים מניעתיים להפחית את התגובה. לשם כך הייתי ממליץ להתייעץ עם רופא עור לבדוק האם מדובר בכך. בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו