שארית שתן לאחר התרוקנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שארית שתן לאחר התרוקנות
    רעות
    25/08/2014

שלום, אני בת 31.5 בריאה בדרך כלל
    לפני כחודש סבלתי מפטרייה בנרתיק שעברה לאחר טיפול, אך בהמשך הופיעו כאבים בבטן תחתונה ודחיפות במתן שתן, כל בדיקות הדם היו תקינות ובבדיקת שתן נמצא תשובה חיידקית מעורבת, קיבלתי אנטיביוטיקה שסוגה הוחלף 3 פעמים מאחר ולא היה כל שינוי, עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי שתן נמצאה שארית שתן לאחר התרוקנות של 20 סמ"ק, יש לי עדיין כאבים והאנטיביוטיקה לא עוזרת, מה לעשות? מה גורם לשארית שתן? והאם יכול להיות כניסה של נמלים לשלפוחית? באחת הפעמים שישבתי בשירותים גיליתי נמלה שטיילה לי על הירך, האם זה יכול להיות שנכנסו לשם נמלים ולכן לא מוצאים בבדיקות שום דבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שארית שתן לאחר התרוקנות

הוספת תגובה

• שארית שתן לאחר התרוקנות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    26/08/2014

שלום רעות,
    זיהומים בדרכי השתן הינם נפוצים מאד אצל נשים.
    קיים מגוון של טיפולים מניעתיים החל משינויים התנהגותיים דוגמת שתיה מוגברת, המנעות מעצירות והטלת שתן לאחר מגע מיני, דרך תכשירי חמוציות וכלה בטיפול תרופתי - מקומי בעזרת משחות או אנטיביוטיקה בכדורים.
    שארית שתן של 20 סמ"ק הינה מינימלית מאד ואין לחשוש ממנה.
    חרקים או חיות אחרות לא יכולות לחדור בצורה בלתי רצונית לכיס השתן ולכן אין לך מה לחשוש מכך.
    תוכלי לקבל הסבר מקיף ומפורט בעניין אצל אורולוג בקופ"ח. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו