בעיה שטרם אובחנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה שטרם אובחנה
    שירה
    01/09/2014

ד"ר שלום רב,

בן 34, נשוי +1.

מזה כשמונה שנים סובל מהתקפי כאבי בטן תחתונה אשר התדירות שלהם עולה בתקופה האחרונה ונעשית כמעט יום-יומית דבר שהיה קורא אחת לחודש לפני כן, התקף שנמשך מרגע שהוא מתחיל כשעתיים לערך וכאשר הוא דועך יד שארית מהכאב למספר שעות.
    הכאב מתחיל בלחץ בבטן תחתונה ובהמשך הכאב יורד לכיוון מפשעה/פניס, אשכים ובהמשך לפי הטבעת. ישנה לעיתים תחושת גזים בבטן, אך ללא יציאת גזים או יציאה.
    לציין כי היציאות סדירות ותקינות מידי יום.

עוד אציין כי שמתי לב שאם אני לא הולך בזמן להתרוקן אזי בטוח שבאותו יום יתפוס אותו הכאב.

עברתי בירור:

ניתוח בקע לפני 8 שנים אשר חשבו שזה הגורם אך ללא הואיל!

קולונוסקופיה-תקינה
    C.T. בטן ואגן - תקין
    אולטרסאונד בטן תחתונה - תקין
    אולטרסאונד אשכים +דופלר - תקין
    בדיקת שתן PCR למחלות מין - תקין
    PSA-0.65
    שתן לכללית - תקין

ספירת זרע תקינה אך במעבדה נאמר שיש לי כדוריות דם לבנות קצת וכן מעט כדוריות דם אדומות.

תרבית זרע- צמיחה מעורבת.

האם יתכן ויש לי דלקת בערמונית בכל זאת על פי התיאור שאני מתאר?

האם תיתכן דלקת בערמונית ללא הגברה במתן שתן וללא כאב בשתן ו/או צריבה בשתן?

מה יכול להיות עוד הכיוון לכאב כפי שאני מתאר אותו?

אודה על תשובותיך וסבלנותך האדיבה

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שטרם אובחנה

הוספת תגובה

• בעיה שטרם אובחנה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    01/09/2014

שלום רב,
    כאבים באיזור בטן תחתונה יכולים להיגרם ממקורות שונים ולעיתים עלולים להיות מקרינים מאיזור אחר. המערכות שצריכים לשלול הינם מערכת העיכול, מערכת השתן ומערכת שריר-שלד. חלק מהמערכות נבדקו אך לא כולם והייתי ממליץ להשלים בירור אורתופדי.
    דלקת בערמונית אכן יכולה להופיע ללא תלונות בדרכי השתן אך לרוב אינה גורמת לכאבים עויתיים. נוכח חשד לדלקת בערמונית - טיפול אנטיביוטי אכן צריך להילקח בחשבון ע"י האורולוג שלך אם כי איני בטוח כי הוא יעלים את הכאבים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך -שאלה נוספת

שירה
    11/09/2014

ד"ר שלום רב,

רציתי לשאול לגבי הבירור שביצעתי שהוא כפי שאמרתי במייל הקודם כלל:

קולונוסקופיה
    סיטי בטן ואגן
    סונר אשכים
    סונר דרכי שתן
    פנל STD
    שכולם יצאו תקינים.

שאלתי היא, מכיוון שאתה ממליץ על בירור אורטופדי כגון שלד-שריר, האם כדאי לגשת בענין זה גם לפרוקטולוג?

ושאלה נוספת האם לגבי בירור של בטן ואגן האם אני זקוק לסיטי נוסף כגון אורוגרפי? ומה ההבדל בכלל בין סיטי אורוגרפי לסיטי בטן ואגן שאותם ביצעתי?
    שאלתי היא: אם עשיתי סונר דרכי שתן, אשכים, סיטי בטן ואגן מצריך ממני לעשות גם סיטי אורוגרפי?

אודה על תשובתך וסבלנותך האדיבה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך -שאלה נוספת - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/09/2014

בירור שריר שךד הינו בתחום ההתמחות של האורתופד ולא פרוקטולוג
    קיימים CT שונים ובהתאם לשאלה והתסמינים, נבחר את סוג ה- CT הרצוי
    CT אורוגרפיה מצריך חשיפה לקרינה ולכן נדרשת התייחסות הרופא המטפל להדמיות הנוכחיות לפני החלטה על הדמיה נוספת. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו