שאלה לרופאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים
    מישהי
    01/11/2014

שלום,
    בת 26,
    בבדיקת ציטולוגיה של השתן (אותה התחלתי לבצע יום אחד אחרי שעשיתי בדיקת ציסטוסקופיה אבחנתית שתוצאותיה היו רירית שקטה ונקיה. אחרי בדיקת הציסטוסקופיה לא לקחתי אנטיביוטיקה פשוט כי לא היה צורך) בדגימה ראשונה ושניה התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells present.class 1 והאבחנה היא NORMAL CELLULAR MORPHOLOGY אך בדגימה השלישית התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells and leukocytes present.Class 2
    והאבחנה היא ALTERATION OF CELLULAR MATERIAL ,INFLAMMATORY ברצוני לדעת מה זה אומר והאם זה יכול להסביר את התסמינים הנוראיים שיש לי כבר חודשים של תכיפות ודחיפות לשתן וכאבים בבטן תחתונה ?בדיקות שתן ותרבית תקינות לפני בדיקת הציטולוגיה. שבועיים לאחר בדיקת הציטולוגיה ניתן לי זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך חמישה ימים כיוון שחשבו שאולי יש בצקת בשופכה(לא בשל חיידק כיוון שהתרביות תמיד שליליות) כחודש וחצי לאחר בדיקת הציטולוגיה הופיעה בבדיקת שתן כללית 500 לויקוציטים ו-66 אריתרוציטים ותרבית שלילית,ובבדיקה חוזרת שבוע אחר כך בדיקת שתן ותרבית תקינה. (לא לקחתי שום תרופה בין שתי הבדיקות) בבדיקת שתן נוספת נמצאו 25 ליקוציטים ותרבית שלילית ואחר כך בדיקות שתן ותרביות נוספות תקינות. האם יש לך השערה מהי בעייתי ומה גורם לי כאבים ולחץ חזק לשתן כל הזמן?האם מה שמצאו בדגימה השלישית של הציטולוגיה יכול להיגרם מהכנסת הציסטוסקופ?
    אולטראסאונד תקין,CT פרוטוקול אבנים גילה אבן זעירה בגביע העליון וציסטה קורטיקלית באותה כליה. מה גורם לי לתחושת לחץ כה גדולה בשלפוחית השתן????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    02/11/2014

שלום מישהי,
    שתן לציטולוגיה נועד לשלול תאים החשודים לממאירות ואצלך אכן החשד הזה נשלל בכל שלול הבדיקות. התיאור המפורט שהיה בציטולוגיה מעיד על דרגת דלקת (INFLAMMATION) ותו לא ולכן אל לך לייחס חשיבות רבה לכך. לגבי שאלתך בקשר לתסמינים - תסמיני דחיפות ותכיפות בשתן הינם נפוצים ועלולים היגרם התכווצות מוגברת של שריר כיס השתן. קו הטיפול הראשון הינו להפחית גורמים העלולים לגרום לכך ובראש וראשונה קפאין שנמצא בתה, קפה לסוגיו, קוקה קולה, רד בול לסוגיו ועוד. גם משקאות ממותקים ואלכוהוליים עלולים לגרום לריבוי שתן. לכן עלייך לשתות משקאות נטלי קפאין לחלוטין למספר שבועות ולראות את התגובה ובאם לא תהיה הטבה מספקת - עלייך לפנות לאורולוג על מנת להתייעץ ושקול טיפול תרופתי ממשפחת האנטי-מוסקרינים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מישהי
    02/11/2014

אז בעצם יש לי דלקת? אם כך, איך התרביות שליליות? למרות שלפעמים (רק לפעמים!) מופיעים תאי דם לבנים בשתן.. יש לי דלקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה...

מישהי
    02/11/2014

האם יכול להיות שהתוצאה הזו נבעה מזיהום שנכנס עם הציסטוסקופ? כי רק בדגימה השלישית (שנעשתה 3 ימים לאחר הציסטוסקופיה) ראו את תאי הדלקת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה... - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    02/11/2014

שלום שוב, צריך להפריד בין זיהום (INFECTION) לדלקת (INFLAMMATION) - הזיהום הינו ממקור חיצוני בעוד שדלקת הינה תגובה של הגוף שיכולה להיות למצב זיהומי אך גם למצב סטרס או גירוי שנגרם בזמן פעולה פולשנית. בדיקת שתן לתרבית יכולה להצביע על המצאות דלקת חיידקית או פטרייתית. המצאות תאי דלקת בשתן לציטולוגיה יכול להיות תגובתי ולא בהכרח ממקור זיהומי.
    לכן הסירי דאגה מליבך מבחינת הציטולוגיה. לגבי התסמינים שמטרידים אותך, עלייך להיות בביקורת אורולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו