ציסטות גם ביותרת אשך ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטות גם ביותרת אשך ימין
    ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    19/11/2014

אני נער בן 19 ויש לי ציסטות גם ביותרת אשך ימין וגם
    ביותרת אשך שמאל אני יודע את זה על פי מישוש
    שאני מיששתי והרגשתי את הגושים האלה
    וכל פי בדיקות אולטרסאונד
    הבנתי שציסטות זה בעצם חלק מיותרת האשך ושיותרת האשך עשויה מהרבה שכבות מיקרוניות וביגלל שזה צינור ארוך ומפותל שאורכו ארוך והוא מקווץ ל 2 סמ"
    יכולה להיווצר ציסטה ואורולוג אמר לי שזה אינו מסוכן לא פוגע בפוריות ולא בכלום
    ושאים הוא ינסה להוציא בניתוח הוא אמר לי אולי ציסטות לא היו אבל גם זרע לא היה לך אמרתי לו אבל יש לי הרבה ציסטות גם בימין וגם בשמאל והוא אמר לי אז מה
    זה כלום האבל הבעיה דוקטור שאני מרגיש שהן גדלות
    על ידי מישוש אני מרגיש שהם היתפתחו יותר וגדלו זה מסוכן ?

זה יכול להגיע לגודל רציני מאוד ?
    ויש לי גם מיקרוקלציפיקציות שזה סיד באשכים הרופא מגדיר את זה כסיד כי רואים
    בתוצאות האולטרסאונד נקודות לבנות אני זוכר בבדיקה שהיה כתוב מיקרוקלציפיקציות מרובות באשך שמאל - והרופא אמר לי שגם זה חסר משמעות רפואית
    אני בכל שנה צריך לעבור בדיקה שיגרתית של אולטרסאונד אשכים ואת הצילום להראות לאורולוג אתה חושב שכדי לי שוב ללכת ולעשות את זה
    נחוץ בכל שנה פעם בשנה לעבור אולטרסאונד ובדיקה אורולוגית
    אני לחוץ ומתוסכל וחושש מאוד
    אשמח לתשובה תודה וערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות גם ביותרת אשך ימין

הוספת תגובה

• לדוקטור שלום רב - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/11/2014

שלום רב לך,
    אני בהחלט מבין את חששותיך אך אני בהחלט מצטרף לדברי הרופא שלך. הציסטה הינה כליאה של נוזל שיכולה להופיע באיברים שונים בגוף ואין לה משמעות גדולה מדי. היא לא יכולה לגדול עד אין סוף עקב הלחץ של האיברים הסמוכים. גם להסתיידויות אין לרוב משמעות לא ליכולת להביא בעתיד ילדים ולא לתפקוד של הפרשת ההורמונים הגבריים מהאשכיים. בהחלט מומלץ מעקב כלשהו אצל האורלוג שלך. המשך יום נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

ללא שם
    22/11/2014

מה הכוונה מומלץ המשך מעקב כדי לשלול משהו
    או כדי לבוודא שלא קרה לי משהו אני לחוץ מהמעקבים האלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    23/11/2014

המעקב מתבטא בביצוע סונר תקופתי לראות אם אין שינוי בגדילת ההסתיידויות או בשינוי במספרן. מישוש עצמי תקופתי גם כן לא מזיק.אל לך להיות בלחץ אך בהחלט ביקורת הינה חשובה. שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה עוד משהו

ללא שם
    23/11/2014

מה זה אבל היסתיידויות זה מסוכן ?
    זה יגרום לי לאיזה מחלה אני מפחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה עוד משהו - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/11/2014

הסתיידות הינה שקיעה של סידן שיכולה להופיע בחלקים ואיברים שונים בגוף ואינה גורמת לכאבים או פגיעה בתפקוד האשכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו