סעיף שופכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סעיף שופכה
    מישהי
    01/12/2014

שלום,
    בת 20, סובלת מתכיפות ודחיפות לשתן ומרגישות באזור השופכה. תרביות ובדיקות שתן תקינות. שאלתי היא האם ציסטוסקופיה מזהה סעיף שופכה? האם זה משהו שניתן לראות בעין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סעיף שופכה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

מישהי
    01/12/2014

רציתי להגיד גם שאם אני משתינה בחצי עמידה (בשירותים ציבורים) אז יוצאים בהתחלה שניים שלושה זרמים של שתן שאחר כך מתחברים לאחד. ואם אני לא מנגבת בתום מתן השתן אז שמתי לב שלטיפות השתן שנשארו על התחתון יש ריח חריף מאוד (כמו של אצטון)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    09/12/2014

שלום לך,
    ציסטוסקופיה לא מזהה בהכרח סעיפים בשופכה. הזיהוי מתבצע ראשית בבדיקה גופנית שבה עלולים להופיע ממצאים חשודים ולפי הצורך ניתן להיעזר בסוגי הדמיה שונים שיכולים להעיד על סעיף.
    נוכח תלונותייך, הייתי בוחר בתחילה לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית ובהמשך להיבדק ע"י אורולוג שעוסק באיזור רצפת האגן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו