ניתוח להסרת ציסטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת ציסטה
    ד
    06/12/2014

שלום .
    בן 42. אובחנה אצלי ציסטה גדולה באפידידימיס של אשך שמאל . ה"מבנה הציסטי" כפי שנקרא בפענוח ה-US, גדל מ- 2X 1 ס"מ ל- 3X1.9 ס"מ . יש גם וריקוצלה קלה במקום . האורולוג שבדק אותי טוען שאין צורך להסיר בניתוח, אלא אם כן אני סובל מכאבים חזקים מאוד. אני חש אי נוחות רבה, והמקום כואב בעיקר כשאני מתאמן (ריצה קלה, הליכות ארוכות). אני מתלבט אם לעבור ניתוח בעיקר עקב זמן ההחלמה הארוך מאוד, וחשש לדלקות חוזרות, ולהישנות של הציסטה אח"כ. האם כדאי להמתין, או לעבור ניתוח בהקדם ? האם הציסטה המוסרת נלקחת לביופסיה כדי לשלול ממאירות ? האם יש חשש לכריתה של כל האשך ? אשמח לקבל עצה. תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת ציסטה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת ציסטה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    09/12/2014

שלום רב,
    ממצאים ציסטיים ביותרת האשך הינם ממצא די נפוץ. לא בהכרח כי הסרת הציסטה תפתור את בעית הכאבים. באם הכאבים מתגברים מבחינת התדירות והעוצמה, ניתן לשקול מחדש יחד עם האורולוג המטפל את האפשרות הניתוחית. כל תכשיר מהניתוח ניתן לשלוח לבדיקת ביופסיה לפי דרגת החשד של המנתח במהלך הניתוח. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד
    09/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו