שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מישהי
    18/01/2015

שלום,
    קעבלתי הפניה ל בדיקת דם:
    CALCIUM
    URIC ACID
    OXALATE
    ELECTROLYTES Na+k

האם אני צריכה לצום לפני הבדיקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/01/2015

שלום
    לבדיקות אלה לא צריך צום.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מישהי
    20/01/2015

תודה על תשובתך. בבדיקת איסוף שתן שעשיתי יצאו התוצאות החריגות הבאות:
    URIC ACID -USAMPLE 30.9
    ׁ(הטווח הוא 37.0-92.0)
    CALCIUM-URINE 24h 285
    (הטווח הוא 100-259)
    אני בת 25 סובלת זמן רב מתכיפות במתן שתן ורגישות רבה באזור השלפוחית. מצאו לי אבן זעירה בגביע העליון של הכליה ונאמר לי שלא זה הגורם לתסמינים. בדיקת האוקסאלאט בבדיקת איסוף שתן 24 שעות נוספת עדיין לא מוכנה אך בדיקת הציטראט תקינה. האם החריגות בבדיקות יכולות להסביר את תסמיניי?!! האם יש לטפל בחריגות אלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    22/01/2015

שלום,
    הממצאים אינם מסבירים לחלוטין את התכיפות בהטלת השתן. ייתכן והסיבה לתכיפות הינה תסמינים של השלפוחית הרגיזה שיכולים להיות מוקלים בהפחתת/המנעות שתיית משקאות מרובי קפאין דוגמת קפה, תה, קוקה קולה ורד בול לסוגיו.
    לגבי ממצאי האיסוף בהחלט הייתי ממליץ לך לאחר קבלת כל הבדיקות לפנות לאורולוג להערכה לגבי צורך בטיפול - בשלב זה הייתי ממליץ לך להוסיף לעיתים לימון למים כמקור לציטראט - חומר המונע התגבשות של סידן לכדי יצירת אבנים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו