תרבית זרע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרבית זרע
    א
    25/05/2015

שלום ד"ר,
    אני זקוק לידע שלך הן ברפואה והן בשירותי הכללית במחוז חיפה בנושא שבכותרת, מקווה שתוכל לעזור.
    אם כן, אני בן 30, נמצא בבירור אורולוגי בגין אירועים של מיקרו-המטוריה לסירוגין מזה שנים. לאחורנה, החלו סימנים נוספים כגון כאבים במפשעה, בפרינאום, בצידי איבר המין ובגב התחתון עם שינויים בשפיכה (שלא כבעבר, הנ"ל יותר נוזלת מאשר מותזת).
    בבדיקה רקטלית - טונוס תקין, ערמונית +1.0 חלקה, לא חשודה, מעט רגישה.
    במסגרת בירור מכוון ערמונית ניתנו לי גם בדיקות זרע - לאיכות ולתרבית.
    את זו לאיכות עושים במכון פוריות בהסכם עם הקופה ויש להגיע עם הדגימה עד שעה מהמתן.
    לגבי זו שלתרבית:
    1. היכן מבצעים את הבדיקה? באורולוגיה אומרים שבמרפאת האם, האחות במרפאה אומרת שלא.
    2. בהנחה שאכן עושים זאת במרפאת האם, האם על זרע המיועד לבדיקת תרבית חלים אותן הגבלות שחלות על זרע לבדיקת איכות, כלומר האם הוא חייב להגיע במהירות למעבדה ולהישמר בטמפ' מסויימת? כי אחרת כנראה שהצדק עם האחות היות והזרע ודאי "יתקלקל" במהלך השינוי. אולי ניתן להביא אותו ישירות למעבדה? איזו? היכן?
    נתקלת פעם בפרוצדורה הזאת? מכיר את ההנחיות הרפואיות / תפעוליות לעניין זה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרבית זרע

הוספת תגובה

• תרבית זרע - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    26/05/2015

שלום א
    הבדיקות נלקחות במרפאות האם ונשלחות למעבדה מרכזית שנמצאת בתל חנן. האחות במרפאת האם יכולה ליצור קשר עם מעבדת בקטריולוגיה שם לגבי הפרטים הטכניים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו