טוסטוסטרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טוסטוסטרון
    דניאל
    22/06/2015

שלום

בן 40 עם רמות נמוכות של טסטוסטרון (כנראה שאין בעיה באשכים ו/או בבלוטת יותרת המוח)
    הוצע לי בעבר טיפול בטסטוסטרון (לא דובר אז על משהו ספציפי), אך העדפתי שלא.
    לאחרונה אני חושב על זה, בין השאר גם מהבחינה של המשקל, אני חושב שיש קשר בין ההשמנה וחוסר היכולת שלי לרדת במשקל לירידה בטסטוסטרון .
    רציתי בבקשה לשאול:

1. אלו טיפולים קיימים כיום? (גם כאלו שאינם מסובסדים ע"י הקופה)?
    2. האם יש עדיפות למי מהם מבחינת הסיכונים ותופעות הלוואי?
    3. האם אכן יש סיכון למחלות לב ושבץ מוחי בטיפול בטסטוסטרון?
    4. יש הגיון בלנסות במקרה שלי טיפול בטסטוסטרון על מנת לראות האם זה הגורם להשמנה? תוך כמה זמן אפשר יהיה לבחון את זה?

תודה רבה ולילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טוסטוסטרון

הוספת תגובה

• טוסטוסטרון - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    22/06/2015

שלום יניב
    קיימים היום תכשירי טסטוסטרון בג'ל שמורחים כל יום בבסיס הזרוע או תכשירים בזריקה אם בזריקה כל 3 שבועות ואם בזריקה כל 3 חודשים.
    התכשיר בזריקה כל 3 חודשים שנקרא נבידו, שומר על רמה קבועה של רמת טסטוסטרון אך עלותו גבוהה. התכשיר בזריקה כל 3 שבועות עלותו נמוכה, אך קיימות פלוקטואציות (רמה נמוכה או רמה גבוהה) רבות.
    לגבי הסיכונים הרי שהספרות אינה אחידה ויש דיווחים לפה ולשם מבחינת שמירה או סיכון לפגיעה בכלי דם וככל הנראה שלמי שאין סיכון מוקדם ונוטל את התכשיר בצורה ראויה - אינו אמור לסבול.
    לציין כי התכשיר אינו נועד להורדה במשקל ויש צורך בשילוב של פעילות גופנית במקביל לו.
    בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם אורולוג פרטנית לגביך. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו