נוקטוריה לאחר ניתוח ערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוקטוריה לאחר ניתוח ערמונית
    דן
    16/09/2015

לפני חודשיים עברתי ניתוח בערמונית (TURP ) ,כל התופעות שהיו
    לאחר הניתוח (דימום ,צריבה) נעלמו והטלת השתן היא תקינה לחלוטין כעת,
    פרט לעובדה שתדירות הטלת השתן לא השתנתה ואולי אפילו התגברה (יתכן וחלקית ניתן לזקוף זאת לכך שאני נדרש לשתות יותר).
    אני קם בלילה לפחות 4 פעמים.(במהלך של _7-6 שעות שינה).
    האם התופעה הנ"ל היא זמנית ומצופה לאחר ניתוח כזה בשלב הזה,או שאין לצפות לשינוי כלשהו בעתיד.
    אודה מאד על התייחסותכם
    אהוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוקטוריה לאחר ניתוח ערמונית - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/09/2015

שלום אהוד
    הניתוח משפר את התסמינים החסימתיים בדמות הטבה בעוצמת השתן, היעדר היסוס התחלתי או טפטוף סופי ותחושת התרוקנות משופרת. לעיתים גם המרכיבים האיריטטיביים שציינת משתפרים עם הזמן אך באחוז נמוך יותר. יש לכך בכל מקרה טיפול אם בשינויים התנהגותיים או בטיפול תרופתי ולכן עליך להיוועץ עם האורולוג שלך. שנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוקטוריה

דן
    17/09/2015

תודה רבה על התייחסותך העניינית והמהירה.
    האם בטיפול התרופתי שעשוי לסייע כיוונת לדטרוסיטול 4 מ"ג (תרופה עליה הומלץ לי לפני הניתוח, אך אז חששתי לקחתה מחשש לאצירת שתן כתגובה לתרופה,כיום לאחר הניתוח החשש שוב לא קיים,כך נדמה לי).
    ולגבי שינויים התנהגותיים הכוונה אולי לרכז את השתיה עד לשעות הערב המוקדמות?
    או שיש דברים מעבר לכך (בכל ביקורי בעבר אצל האורולוג לא הומלץ לי דבר על תלונה זו).
    ושוב תודה
    וגמר חתימה טובה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוקטוריה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/09/2015

שלום דן, אכן שינוי התנהגותי הצורת הפחתת נוזלים לאחר 7 בערב כמו גם הפחתת משקאות מרובי קפאין במהלך היום ולפי הצורך הוספת תרופה דוגמת דטרוזיטול אם כי יש דור חדש של תרופות שלפי מחקרים יעילות יותר דוגמת טוביאז או וסיקר. במינונים מתגברים.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו