טיפול BCG וחיסון נ' שפעת-לדר פרידמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול BCG וחיסון נ' שפעת-לדר פרידמן
    יעל
    19/09/2015

בהמשך להודעתי הקודמת אני אמורה לקבל ב-7.10 את הטיפול הראשון ב-BCG בהתחלה למשך 6 שבועות.
    האם כדאי לי כבר מיד עכשיו לקבל את זריקת החיסון נגד שפעת (לפני תחילת הטיפול) או שזה לא משנה ואני יכולה לקבל את חיסון השפעת בהמשך מהלך הטיפול בשטיפות. וזאת גם משום שהבנתי כי הטיפול בשטיפות יכול להוריד את המערכת החיסונית?
    האם לחיסון נ' שפעת יכולה להיות השפעה על הטיפול ב-BCG ?, תופעות ו/או יעילות השטיפות, ומתי הכי עדיף שאקבל את זריקת החיסון נ' שפעת?

2. האם הטיפול ב-BCG יכול לגרום לשחפת?

שוב תודה וסליחה על אין ספור השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול BCG וחיסון נ' שפעת-לדר פרידמן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/09/2015

שלום יעל
    מומלץ שתקבלי את החיסון נגד שפעת לפני שטיפות ה- BCG על אף שאין מחקרים יעודיים לעניין זה, לטעמי לא מומלץ לערב שמחה בששון.
    אך מן ההגינות שתפני שאלות אלו לרופא שיבצע לך את השטיפות וכן אפשרי גם לשקול את סוג השטיפות, מאחר ולסוג הגידול שנמצא לך ניתן לתת שטיפות מסוג מיטומיצין שפרוטוקול השטיפות להן קצר יותר.
    שנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו