מתלבט אם לעשות ניתוח TURP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבט אם לעשות ניתוח TURP
    סובל מערמונית
    26/09/2015

שלום. אני בן 56. במשך 7-8 שנים, טופלתי ע"י חוסמי אלפא לבעיה של חסימה במתן שתן ועדיין, אני נזקק להפעיל את שרירי הבטן על-מנת להשתין. בחורף, מתווספת לכך גם בעיית התקיפות של מתן שתן בלילה (בקיץ הבעיה נעלמת). בשנה האחרונה התווספה לכך גם בעיית PSA שעלה מעל 4. לאחר בירור שכלל USTR, לא נמצאה כל ממאירות. הערמונית לא גדולה (עד 55 סמ"ק) אבל לוחצת. הוצע לי לעבור ניתוח TURP ואני מתלבט.

כיצד זה ישפיע על התפקוד המיני?
    מה הסיכוי לשפיכה אחורית בעת קיום יחסים?
    מה הסיכוי להסתבכות?
    האם הניתוח כעת יקטין הסיכון לסרטן בעתיד (וניתוח כריתה רדיקלי) ?
    האם לאחר הניתוח, אפטר מה- PSA הגבוה או שאני עדיין אצטרך תרופה יומית לשם כך?

נכון לעכשיו, אין לי בעיה להתרוקן (בעזרת שרירי הבטן והרבה סבלנות) אך הזרם חלש ובעיה נוספת צפויה לי בחורף. כמו-כן, אני כל הזמן על כדורים (חוסמי אלפא). מצד שני-אני לא חייב את הניתוח ואולי ניתן לשנות את התרופה..
    אשמח לעצתך.
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבט אם לעשות ניתוח TURP

הוספת תגובה

• מתלבט אם לעשות ניתוח TURP - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/09/2015

שלום רב
    לשאלתך אין תשובה חד-משמעית והיא בהחלט בהתאם לדרגת התסמינים. הניתוח נועד לגמול מטיפול בחוסמי אלפא, אמור לשפר בהחלט את זרם השתן, יפחית היסוס התחלתי וטפטוף סופי, אך לא בהכרח ישפר את מידת התכיפות בהטלת שתן ביום ובלילה ובהחלט יגרום באחוז גבוה לשפיכה אחורית. הסיכון לפגיעה בזקפה עצמה אינו גבוה והצורך במעקב תקופתי של PSA יימשך גם בהמשך.
    קיימות אפשרויות תרופתיות חלופיות דוגמת סיאליס יומי לשיפור תסמיני שתן לצד שיפור תפקוד מיני. עליך להתייעץ עם אורולוג כולל אפשרות לקבל הערכה אובייקטיבית לגבי דרגת החסימה עם בדיקה אורודינמית. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו