מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבט אם לעשות ניתוח TURPסובל מערמונית26/09/2015
שלום. אני בן 56. במשך 7-8 שנים, טופלתי ע"י חוסמי אלפא לבעיה של חסימה במתן שתן ועדיין, אני נזקק להפעיל את שרירי הבטן על-מנת להשתין. בחורף, מתווספת לכך גם בעיית התקיפות של מתן שתן בלילה (בקיץ הבעיה נעלמת). בשנה האחרונה התווספה לכך גם בעיית PSA שעלה מעל 4. לאחר בירור שכלל USTR, לא נמצאה כל ממאירות. הערמונית לא גדולה (עד 55 סמ"ק) אבל לוחצת. הוצע לי לעבור ניתוח TURP ואני מתלבט.
כיצד זה ישפיע על התפקוד המיני?
מה הסיכוי לשפיכה אחורית בעת קיום יחסים?
מה הסיכוי להסתבכות?
האם הניתוח כעת יקטין הסיכון לסרטן בעתיד (וניתוח כריתה רדיקלי) ?
האם לאחר הניתוח, אפטר מה- PSA הגבוה או שאני עדיין אצטרך תרופה יומית לשם כך?
נכון לעכשיו, אין לי בעיה להתרוקן (בעזרת שרירי הבטן והרבה סבלנות) אך הזרם חלש ובעיה נוספת צפויה לי בחורף. כמו-כן, אני כל הזמן על כדורים (חוסמי אלפא). מצד שני-אני לא חייב את הניתוח ואולי ניתן לשנות את התרופה..
אשמח לעצתך.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבט אם לעשות ניתוח TURP - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן27/09/2015שלום רב
לשאלתך אין תשובה חד-משמעית והיא בהחלט בהתאם לדרגת התסמינים. הניתוח נועד לגמול מטיפול בחוסמי אלפא, אמור לשפר בהחלט את זרם השתן, יפחית היסוס התחלתי וטפטוף סופי, אך לא בהכרח ישפר את מידת התכיפות בהטלת שתן ביום ובלילה ובהחלט יגרום באחוז גבוה לשפיכה אחורית. הסיכון לפגיעה בזקפה עצמה אינו גבוה והצורך במעקב תקופתי של PSA יימשך גם בהמשך.
קיימות אפשרויות תרופתיות חלופיות דוגמת סיאליס יומי לשיפור תסמיני שתן לצד שיפור תפקוד מיני. עליך להתייעץ עם אורולוג כולל אפשרות לקבל הערכה אובייקטיבית לגבי דרגת החסימה עם בדיקה אורודינמית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)