שתן מרובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתן מרובה
    אבי
    12/12/2015

שלום רב,
    אני בן 33, כבר מספר שנים סובל מדחיפות ותכיפות שתן, אך ברוב המקרים מעט שתן יוצא. לאחר בדיקות אובחנה לי היצרות בצוואר שלפוחית השתן ואני מטופל בטוביאז אשר עוזר מאוד.
    לאחרונה, אני סובל משתן מרובה. לעתים, במהלך שעה אחת אני יכול ללכת מספר פעמים לשרותים עם שלפוחית מלאה ולרוקן כמות מאוד גדולה של שתן שקוף. בבדיקת דם נשללה סכרת ותפקוד הכליות נראה תקין. בבדיקת שתן הכל תקין מלבד תוצאה חריגה של Protein שיצא 50 mg/dL. מה יכולה להיות הבעיה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתן מרובה

הוספת תגובה

• שתן מרובה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/12/2015

שלום אבי
    היצרות בצואר שופכה לא מטופלת בטוביאז ובהתאם לחומרתה נשקל טיפול ניתוחי. ההטבה מהטוביאז נגרמה מאחר וככל הנראה יש לך שלפוחית רגיזה והטוביאז יעיל לתופעה זו. יעילותו נפגמת באם קיימת כמות מוגברת של קפאין. לכן הייתי ממליץ לך לנסות להגביל את כמות הקפה, תה, קולה ומשקאות רד בול לסוגיו העשירים מאד בקפאין וכן יחד עם האורולוג שלך לשקול את מינון הטוביאז. כמו-כן שתיה מרובה טובה עד גבול מסויים וצריך לשתות כך שיהיה סביב 1.5-2 ליטר בשתן ביום. אם יש לך הרבה יותר שתן, כדאי להגביל את השתיה. לגבי החלבון בשתן - הדבר דורש בירור של רופא נפרולוג. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו