אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד
    אלון
    18/07/2016

שלום, אני בן 29,עקב עווית כלייתית שכללה כאבים פסיכיים בבטן התחתונה מצד ימין,בחילות,וכנראה גם הקרנה לכאבי גב, הייתי במיון,ואחרי בדיקות דם ושתן (נמצא אצלי דם בשתן),החליטו שזה כנראה כתוצאה מאבן בכליות (לא היה לי מעולם).
    קיבלתי בטרן לכמה ימים ואני מרגיש יותר טוב. אבל עדיין משהו מציק לי באזור הימני של הבטן התחתונה,אפילו אולי לכיוון המפשעה. אני מרגיש כאילו שהבטן יכולה "להיתפס" ובגדול האזור הזה יותר רגיש. הפנו אותי לאולטרסאונד של כליות ודרכי השתן. התוצאות הם:
    כליה ימנית: - בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. ללא עדות להידרופרוזיס.
    כליה שמאלית: - בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. ללא עדות להידרופרוזיס.
    אין לשלול גרגיר אבן זעירה בגביע התחתון.
    שאלותי הם: אם כתוב שאין לשלול,אז זה אומר שאי אפשר לדעת בוודאות וצריך המשך בדיקות כמו ct או mri?
    איך יכול להיות שהכאבים היו בבטן התחתונה הימנית,(ועדיין הצד הזה יותר רגיש),והתוצאות מראות חשד לגרגיר דווקא בצד שמאל?
    חוץ מלשתות שני ליטר מים ביום (שאני שותה כבר יותר משבוע),מה מותר לעשות אם יש גרגיר של אבן? מותר לעשות פעילות גופנית (הליכות)? לקיים יחסי מין? אני די מפחד לעשות משהו כזה...
    ושאלה אחרונה,איך ידען שהאבן היא בכליה ולא בכיס המרה עוד לפני האולטרסאונד? לא כדאי לבדוק גם את כיס המרה ולוודא שאין שם אבנים? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבנים בכליות ותוצאות אולטרסאונד - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/07/2016

שלום אלון
    כאבי בטן ימנית תחתונה עלולים להיגרם עקב סיבות רבות ממערכות שונות בגוף כולל אבנים בכליות. עקב הממצא בבדיקה של דם בשתן הועלה החשד להפרעה במערכת השתן דוגמת אבנים. להבנתי הודגם ייתכן פירור בצד הנגדי מה שלא מסביר את הכאבים. באם הכאבים עדיין נמשכים יש לפנות לרופא המטפל. השלמת בירור כמו CT הינו מקיף יותר אך יש בו תופעות לוואי דוגמת קרינה ולכן משמש רק באם הכאבים ממשיכים. מומלץ לחזור גם על בדיקת השתן לבדוק האם עדיין יש נוכחות דם בשתן ועם הבדיקה לפנות לבדיקת אורולוג בקהילה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו