מודאג מעלייה בPSA. האם יש אינדיקציה לכך שאזדקק לביופסיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאג מעלייה בPSA. האם יש אינדיקציה לכך שאזדקק לביופסיה?
    ראובן
    10/08/2016

בן 48 ובעל ערמונית מוגדלת שעד לאחרונה גרמה רק להשתנה מרובה, בשבועות האחרונים גם גורמת צריבה קלה. בשנתיים האחרונות PSA זינק מ-0.2 ל-0.8. מזה כמה שנים נוטל פניסטריד שידוע כמשפיע על ערכים אלה. בימים האחרונים גם לעתים קרובות חש כאב באחד האשכים. בדיקות שתן ודם שביקש האורולוג תקינות, עדיין אין תוצאות אולטרסאונד.ברור שאלה נתונים חלקיים ביותר, אך האם כבר בשלב זה יש אינדיקציות לכך שאצטרך ביופסיה? אראה אורולוג בשבוע הבא, ובינתיים אני מתוח. בייחוד מדאיגה אותי העלייה בPSA. אודה מאוד להתייחסות למשמעות או להשלכות של עלייה זו.

תודה רבה,

ראובן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מודאג מעלייה בPSA. האם יש אינדיקציה לכך שאזדקק לביופסיה? - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/08/2016

שלום ראובן
    הסבירות כי בגילך תסבול מסרטן ערמונית הינו נמוך ביותר וערכי הבדיקה שלך אינם חריגים גם אם מתקנים נוכח הטיפול התרופתי ולכן לא בהכרח יש צורך בביופסיה. הייתי שוקל בשלב ראשון לחזור על הבדיקה בתנאים אופטימליים - 5 ימים לפני להתנזר משפיכה וממשקאות אלכוהוליים וכן טיפול אנטיביוטי אם קיימת צמיחה כלשהי בשתן - וכן הייתי שולח גם PSA חופשי שהינו פרקציה של PSA שיכולה לתת מידע נוסף. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו