האם לקחת אנטיביוטיקה? חיידק בשתן אך ללא סימפטומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לקחת אנטיביוטיקה? חיידק בשתן אך ללא סימפטומים
    אנונימית
    18/08/2016

שלום ד״ר טיפה ארוך אך אהיה אסירת תודה לתשובתך,אני בחורה בת 20 חולת קרוהן ובמצב לא שכיח לגילי של צניחת רקטום,אנטרוצלה משמעותית רקטוצלה של 2 ס״מ , צניחת פרינאום וכנראה גם צניחת שלפוחית דרגה 1.
    מזה כחודש קצת האתחלתי ליטול פנטסה כטיפול בקרוהן,הכדורים היו לי מאוד קשים לבליעה ועברתי לגרנולות סך הכל 4 גרם ליום. תוך יומיים מההחלפה החלה לי צריבה בשתן והרגשת חמימות,אציין שמעולם לא סבלתי מדלקת בשתן, ביום השלישי בפתאומיות כאבה לי הבטן התחתונה מאוד והיה לי שתן דמי בכמויות מאוד רציניות,בדקתי וזה היה מהשופכה ולא מהנרתיק.
    למחרת עברו הסימפטומים כלא היו אך בכל זאת עברתי בדיקת שתן בקופת חולים ותרבית שתן
    בנוסף יצרתי גם קשר עם הגסטרו והוא אמר לי להפסיק עם הפנטסה ושזה עלול להיות מזה ולפנות לנפרולוג. בגלל תוצאות החלבון חששתי מאוד שיש פגיעה בכליות אך כעת שמתברר שיש חיידק הבנתי שזה עלול לעלות כתוצאה מכך.
    הרופאת משפחה אמרה שלמרות שהתגלה חיידק בתרבית אם כבר אין לי סימפטומים אני לא חייבת לקחת,מה דעתך?אני טיפה מודאגת שלא אזיק לעצמי אם לא אקח. תודה רבה!! אני מוסיפה תמונה עם תוצאות הבדיקה. מכיוון שמותר רק אחת אני אגיב שוב עם התמונה הנוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לקחת אנטיביוטיקה? חיידק בשתן אך ללא סימפטומים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    18/08/2016

שלום רב
    אני בהחלט מסכים עם הרופאה והייתי נמנע מטיפול אנטיביוטי בהיעדר סימפטומים. האינדיקציה היחידה לטיפול בצמיחה אסימפטומתית הינה בהריון. מאחר ואנטיביוטיקה משמידה גם את הפלורה - החיידקים הטובים כולל במערכת העיכול- לא מומלץ ליטול אותה אלא רק אם יש סימפטומים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה המשך

אנונימית
    18/08/2016

מה לגבי זה שהיה לי דימום מאוד מסיבי ונפסק?והחלבון בשתן..האם יש צורך בבירור לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה המשך - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/08/2016

שלום רב
    ארוע של זיהום יכול לגרום לדם בשתן והופעת חלבון.
    הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה עוד 2-3 שבועות ויעוץ אורולוג עם התשובה העדכנית. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו