מתן אנטיביוטיקה דיסיפטיל ללא בדיקה קלינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן אנטיביוטיקה דיסיפטיל ללא בדיקה קלינית
    שי
    05/10/2016

שלום אני בן 50 סובל מזה כחודש מחולשה בחילות וחוסר תיאבון .בתחילה אמרו לי וירוס ולאחר שבועיים ועקב כאבי אגן שהקרינו למפשעה ולרגליים וצמרמורות וכאב בזמן שלפוחית מלאה וחולשה לאחר שפיכת זרע פניתי לאורולוג .לפני כן בבדיקת שתן כולל תרבית היתה תקינה עשיתי בדיקת דם שהיו תקינות חוץ מנאוטרופילס 79.8 אחוזים במקום 75 ולימפוסיטיס 13.6 במקום 20 והערך מוחלט 0.9 במקום מינימום 1.2 .בדיקת אולטרא סאונד כליות ודרכי שתן תקינה .בלוטת ערמונית.33.סמ.הרופא לא בדק אותי אלא לפי התלונות החליט שמדובר בבעיה כרונית ונתן לי אנטיביוטיקה דיספטיל פורטה ל 30 ימים .האם זה מקובל ?כיצד ניתן לדעת אם אני לא סובל מדלקת בערמונית ללא בדיקה קלינית וכי קיבלתי טיפול נכון .?בנוסף הרופא ביקש בדיקת PSA שטרם עשיתי ואולטרא סאונד כליות ודרכי שתן שכאמור יצא תקין .האם בדיקת הדם מלמדת על זיהום ?דלקת ?האם אנטיביוטיקה שקיבלתי היא מתאימה למרות שלמעשה אין דלקת בדרכי השתן והאם ל 30.ימים זה לא ארוך מדי .תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתן אנטיביוטיקה דיסיפטיל ללא בדיקה קלינית - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    06/10/2016

שלום שי
    בדיקת הדם עלולה להצביע על מהלך זיהומי חיידקי.
    מכיוון שזיהומי רצפת האגן הינם זיהומים עקשניים לרוב נהוג לתת קורס טיפולי ממושך יותר בין 2-4 שבועות שגם אחריהם התסמינים עלולים להימשך לפרק זמן מסויים.
    המלצתי הינה לבצע PSA רק לפחות חודש מתום הטיפול האנטיביוטי כי זיהום עלול להשפיע על תוצאות אובייקטיביות של הבדיקה.
    בדיקה גופנית הינה מרכיב חיוני במקצוע הרפואה ולכן מומלצת בהתאם לתסמיני המטופל. בברכת שנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו