דלקות חוזרות בדרכי השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות חוזרות בדרכי השתן
    נועה
    10/11/2016

שלום,
    אני סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן לאחר יחסי מין. לפני כחודש וחצי היתה לי דלקת פעילה (אי קולי) וטופלתי עם מאקרודנטין. קיבלתי טיפול מנע של כדור אנטיביוטי לאחר יחסי מין. הייתי אצל אורולוג שביקש ממני לא לקחת כדור כדי לעשות תרבית שוב ולוודא שאין דלקת פעילה. עשיתי תרבית ויצא שוב שיש חיידק אי קולי. האם הגיוני שתהיה דלקת פעילה למרות שאני מטופלת בטיפול מנע של כדור לאחר קיום יחסים? יכול להיות שיש עמידות לאנטיביוטיקה? מה עליי לעשות כעת? אין לי תור לאורולוג בזמן הקרוב. האם רופא משפחה יעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות בדרכי השתן

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    10/11/2016

שלום נועה
    התופעה שאת מתארת נפוצה מאד. יש לבדוק בתרבית השתן האחרונה את העמידויות של חיידק ה- E COLI לאנטיביוטיקות שונות כי העמידות עלולה להשתנות. בהחלט שרופא משפחה יכול לבדוק זאת. באם המשך צמיחות חיוביות בתרבית שתן עם תסמינים נלווים חרף טיפול במאקרודנטין לפני יחסים - יש לשקול נטילה יומית של הכדור למשך מספר חודשים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקבלו תוצאות

נועה
    11/11/2016

שלום,
    תודה רבה על תשובתך. התקבלו תוצאות לבדיקה שלי (מצ"ב) ונראה שהחיידק שהיה לי פיתח עמידות לשני סוגי אנטיביוטיקה (בדיוק האנטיביוטיקה שקיבלתי כטיפול מנע-רספרים). האם טיפול המנע מייצר עמידות?? הרופא משפחה רשם לי שוב טיפול של שבוע במקרודנטין מבלי לראות את תוצאות התרבית עדיין. האם הטיפול בסדר לפי התוצאות האלה? עדיף לקחת סוג אחר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום נוסף של התוצאות

נועה
    11/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/11/2016

שלום נועה
    טיפול מניעתי שניתן במינון לא מלא עלול להוביל לעמידות לתרופה זו. טיפול חוזר במאקרודנטין באם עדיין רגיש ורשומה ליד התרופה האות S (לא הצלחתי לפתוח את טבלת העמידויות) הינו טיפול ראוי וטוב - אם אינך בטוחה - תוכלי שוב לפנות לרופא המטפל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו