מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי סוגי ניתוח ערמוניתאברהם17/11/2016
אני בן 50+, סובל מערמונית מוגדלת (שפירה) שמאוד מפריעה לי לתפקוד ודי ברור שאצטרך ניתוח.
הבעיה שלא ברור לי איזה ניתוח לעשות.
כל רופא מושך לכיוון שלו ופוסל את הכיוונים האאחרים.
(1) רוב הרופאים הסטנדרטיים ממליצים על ניתוח רגיל TURP – חיתוך בסכין דרך השופכה.
היתרון הגדול – מחיר (כלול בסל)
החיסרון - תופעות לואי כמו דימום, קטטר במשך כמה ימים, החלמה איטית.
(2) ניתוח לייזר ירוק TUVP/XPS.
מחיר גבוה יחסית והשתתפות סמלית של קופ"ח
יתרונו - תופעות לואי מעטות, החלמה מהירה וקטטר לכמה שעות, מקסימום יום אחד
הבעיה: בד"כ מנתחים קונבנציונאליים שעובדים עם TURP מתנגדים לטיפול הזה ולא ממליצים עליו בכלל כחלופה. אחד המנתחים אפילו טען שמגיעים אליו הרבה אנשים כדי לתקן את התוצאה של ניתוח לייזר שלא מצליח.
(3) פטנט חדש שנתקלתי בו - שיטת גת גורן.
לטענתם, הגדלת הערמונית נגרמת כתוצאה מרשת וורידים פגומה, המזרימה באופן שגוי טסטוסטרון בריכוז קיצוני אל הפרוסטטה. לדבריהם הטיפול שלהם מתמקד בשורש הבעיה ולא בסימפטומים. במהלך מספר שבועות מתום הטיפול ועד מספר חודשים בודדים - הערמונית קטנה בהדרגה.
לכאורה הפתרון האולטימטיבי!
הבעיה לא מבטיחים הצלחה, אין אחריות על תוצאות, 80% סיכוי. והמחיר מטורף - 15,000 דולר!!!
לא מכיר אף רופא שמכיר או מנתח בשיטה הזו, ונודף מזה ריח של שרלטנות.
לסיכום:
(א) הייתי רוצה לקבל חוות דעת השוואתית אובייקטיבית בין סוגי הטיפולים השונים
(ב) אם מישהו שמע ויודע משהו על שיטת גת-גורן?
(ג) אשמח לשמוע באופן אישי ממישהו שעבר בעצמו ניתוח לייזר ירוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/11/2016שלום אברהם
תמצתת באופן מושלם את האלטרנטיבות הניתוחיות. כמובן שיש גם טיפולים תרופתיים שיש לשקול אותם בעיקר נוכח גילך הצעיר, תופעות לוואי בכל סוגי הניתוחים על השפיכה והידיעה שהאדנומה צומחת מחדש לאחר הניתוח ואפשרות ריאלית מאד שתצטרך בכל מקרה בעתיד ניתוח נוסף. בהצלחה בכל שתבחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי ניתוחי ערמונית
אברהם17/11/2016כל סוגי הטיפולים כבר ניסיתי... קונבנציונליים, טבעיים וכו'.
לאחרונה מטופל בדואודרט וגם זה כבר לא עוזר.
אז אני מניח שאין עוד אופציה תרופתית...
חשוב לי לדעת מה דעתכם המקצועית והאם אתם מכירים את שיטת גת-גורן?
שם הם טוענים שמטפלים בבעיה ולא בסימפטום ולכן הבעיה גם לא חוזרת (אמנם, בהסתברות של 80%...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/11/2016שלום רב
אין בשלב זה מחקרים מבוססים המצביעים על יעילות השיטה ושיטה זו לא מופיע כרגע בהמלצות של אף איגוד אורולוגי עולמי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)