זרע שקוף, לא סמיך ובכמות מזערית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זרע שקוף, לא סמיך ובכמות מזערית
    גלעד
    18/12/2016

שלום,
    מזה כשנתיים, לאחר שאני גומר, יוצא לי נוזל שונה ממה שהיה בדרך כלל, כלומר לא לבן ולא סמיך, ובכמות מזערית. בנוסף, מה שיוצא, יוצא בעוצמת זרם קטנה מאוד, ותחושת האורגזמה בקושי קיימת.
    אורולוג שלח אותי לבדיקת TRUS ולאחר ששני אורולוגים ראו את התשובה הם אמרו שאין שום בעיה, וזה נורמלי שלאחר גיל 40 יש שינוי בזרע. (אני בן 44)
    להלן תשובת הבדיקה, אשמח לדיעה נוספת ולהסבר על תוצאת הבדיקה, והאם יש פתרון לבעיה זו.
    אציין גם שלפני חודשיים היתה לי דלקת בשתן, ולאחר יומיים של אנטיביוטיקה הבעיה של עוצמת הזרם הקטנה השתפרה מאוד, אבל עדיין הזרע בכמות מזערית, בצבע שקוף ולא סמיך.
    תודה רבה !
    בלוטות זרע: אבנורמלי
    פירוט: גדושות עם חללים ציסטים ת. 3,2
    שלפוחית שתן: מעל 100 לא התרוקן לפני בדיקה ת.1
    ללא ביופסיה
    הסתיידויות בבלוטה מרכזית ת.4
    כלי דם פרסטטים, דגושים במידה ניכרת ת.6,5
    אונה מרכזית איננה בולטת עם ת.7
    לסיכום גודש בכלי דם פרסטטים ובשלפוחיות הזרע
    יכול להתאים לתהליך זיהומי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/12/2016

שלום גלעד
    הנוזל הינו ככל הנראה נוזל שמופרש מבלוטת הערמונית ואינו בהכרח זרע מהאשכיים. הממצאים שציינת בבדיקת הסונר אינם ממצאים המצריכים התערבות כלשהי ותוכל להסיר דאגה מליבך. יש צורך להבין ולברר את הסיבה לזיהום בשתן שסבלת ממנו והאם הוא נגרם עקב שאריות שתן אצלך בתום התרוקנות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בשתן

גלעד
    19/12/2016

תודה על התשובה !
    איך אפשר לברר סיבה לזיהום בשתן ואם הוא נגרם עקב שאריות בתום התרוקנות ? כרגע אין זיהום אבל עדיין הנוזל שיוצא לאחר גמירה הוא מוזר. בעבר עשיתי אולטרה סאונד ואמרו שהכל בסדר. יש איזושהי בדיקה נוספת שאתה ממליץ לעשות ?
    אם הנוזל שמופרש אצלי לאחר גמירה הוא לא זרע מהאשכים אז בעצם לא יוצא לי זרע ? זה משהו שאפשר לסדר ? זה מאוד מביך עם בת הזוג... קראתי שיש משהו שנקרא שפיכה אחורית, אולי זה מה שיש לי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/12/2016

שלום גלעד
    אני ממליץ שתפנה לאורולוג כדי לענות על מספר כה רב של שאלות. שפיכה אחורית הינה תופעה הנגרמת לרוב אצל גברים שנוטלים תרופות להטלת השתן לרוב ממשפחת חוסמי אלפא או לאחר ניתוחי ערמונית. סונר עדכני יוכל לתת מענה על שארית השתן ותרבית שתן תקבע האם קיים זיהום. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו