דלקת באשך והשפעה על ערכי הזרע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת באשך והשפעה על ערכי הזרע
    יואב
    19/12/2016

שלום רב,

בשנה האחרונה אישתי ואני מנסים להרות. עשיתי כבר כמה בדיקות זרע ובכולם ישנה בעיה בזרע למשל להלן התוצאות של בדיקה אחת
    נפח - 3 , ריכוז - 6, (טוטאל - 18) זרעים בתנועה - 50% מורפולוגיה 1%
    אציין שזוהי הבדיקה הטובה ביותר. בבדיקה האחרונה הערכים היו נמוכים יותר.

אנחנו מטופלים על ידי רופא פוריות, עשינו את כל הבדיקות (הורמונים דם וכו׳) ולא נמצאה בעיה אקוטית.
    אני נטלתי ציפרלקס והפסקתי לפני כחודש וחצי מחשש שזה משפיע על ערכי הזרע

כבר מזה שנתיים בערך שיש לי כאבים באשך השמאלי שבאים והולכים, בדרך כלל הם באים גם עם כאבים קלים בגב התחתון (צד שמאל) עשיתי כמה בדיקות וכל הרופאים שללו וריקוצלה.

הרופא אמר שאופציה נוספת הינה דלקת כרונית באשך ושלח אותי לעשות תרבית זרע (למרות שאמר שהבדיקה לא כל כך אמינה) ונתן לי לקחת אנטיביוטיקה

האם דלקת כזאת עלולה להשפיע על ערכי הזרע? באם כן, האם נטילת אנטיביוטיקה עשויה לשפר? אם אכן ישנה דלקת, האם הבעיה היא בייצור הזרע או במעבר/שחרור שלו ובעצם רוצה לשאול האם צריך לחכות 3 חודשים על מנת לראות שיפור כלשהוא.

מודה מאוד על התשובה,
    יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/12/2016

שלום יואב
    זיהום כרוני עלול לגרום לפגיעה מסוימת בספירת הזרע הן בייצור והן במעבר אך לרוב זיהומים מתבטאים בתמונה קלינית. ניתן לנסות כיסוי אנטיביוטי ולאחר מכן לחזור על הספירה. סונר אשכיים יכול לכוון לתמונה שמתאימה לתהליך דלקתי כמו גם המצאות ואריקוצלה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יואב
    19/12/2016

תודה רבה על התשובה המהירה.
    תוך כמה זמן ניתן לבצע ספירה חוזרת? כלומר האם נדרש לחכות 3 חודשים לתהליך ייצור הזרע או שניתן לבצע ספירה חוזרת ישר אחרי נטילת האנטיביוטיקה?

מה הכוונה ״לרוב זיהומים מתבטאים בתמונה קלינית.״?

כמו כן - סונאר אשכים מוודא דלקת או וואריקוצלה בצורה יותר וודאית מאשר תרבית זרע שנאמר לי שהיא לא מהימנה?

תודה רבה,
    יואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו