UTI חוזרים בלי סוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• UTI חוזרים בלי סוף
    אביטל
    23/12/2016

בת 33. אחות במקצועי. מאז 2012 איבחנו אצלי מחלת כליות IGA NEPHROPATHY מופלת בטריטייס בגלל חלבון גבוה בשתן. בנוסף מ 2012 אני סובלת כמעט אחת לחודש מדלקות חוזרות בשתן (ישנה צמיחה בתרביות). לרוב אי קולי, 4-5 פעמים קלבסיאלה פניאומוניה ולאחרונה אי קולי עמיד ESBL. בעבר ביצעתי ציסטוגרפיה ושם הודגם רפלוקס. האורולוג שהייתי אצלו אומר שלדעתו זה לא רפלוקס אלא הוא הודגם כי הבדיקה נעשתה בצמוד לדלקת. בינתיים אני כל הזמן על טיפול מונע במאקרודנטין/ צפורל. נשלחתי שוב לציסטוגרפיה אך בינתיים לא מבצעים את הבדיקה למבוגרים בשום בי"ח של הכללית. בעבר עשיתי מס' אולטראסאונדים של הכליות ושל דרכי השתן ושם נכתב שישנה הרחבה של אגני הכליה ופעם אחת גם של האורטר. כעת נשלחתי שוב לאולטראסאונד כליות ודרכי שתן. שאלתי היא: 1. האם ניתן לראות באולטראסאונד כליות ודרכי שתן הצטלקויות/ צלקות? 2. האם ניתן לבצע בדיקה חלופית לציסטוגרפיה כדי לראות מהי הסיבה לדלקות החוזרות? אין כמעט חודש שאני ללא דלקת וכעת מרוב אנטיביוטיקות מתחילה לפתח חיידקים עמידים. 3. האם כדאי לי לפנות לזיהומולוג או שאין טעם? אני לא רוצה כל החיים להיות על אנטיביוטיקות.4. האם מחייב שאקח כל החיים טיפול מונע? כי ברגע שאני עושה הפסקה של כמה ימים ללא אנטיביוטיקה הדלקות חוזרות למרות שיש לי דלקות גם עם טיפול מונע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    UTI חוזרים בלי סוף

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/12/2016

שלום אביטל
    1.הבדיקה להדגמת ממצאים דוגמת צלקות בכליה הינה מיפוי כליות מסוג DMSA
    2. פניה לזיהומולוג לחוות דעתן אף פעם לא מזיקה
    3. ציסטוגרפיה נועדה לאבחן האם קיים רפלוקס, באיזה צד ןמה דרגתו שהינם חשובים מאד באם שוקלים טיפול התערבותי.
    4. טיפול אנטיביוטי מונע ניתן לפרק זמן קצוב ולאחריו מורידים הדרגתית את הטיפול ונותנים טיפול חלופי דוגמת די-מאנוז או היפרקס
    5. בכל ארוע חיוני לקחת תרבית על מנת להבין האם ואיזה חיידק עם איזה רגישות צומח
    6. מעקב אורולוגי כולל לשקול ציסטוסקופיה לאבחון ממצאים שלפוחיתיים הינו חיוני
    בברכת חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו