UTI חוזרים והידרונפרוזיס- בבקשה ענו לשאלתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• UTI חוזרים והידרונפרוזיס- בבקשה ענו לשאלתי
    אביטל
    30/12/2016

בת 33 (אחות במקצועי) ברקע מחלת כליות כרונית IGAN מטופלת בטריטייס בגלל פרוטאינוריה. תפקודי כליות תקינים וכן גם ל"ד. מזה כ 4 שנים סובלת מ UTI חוזרים בתרביות לרוב אי קולי, מספר פעמים קלבסיאלה פניאומוניה ולאחרונה אי קולי עמיד ESBL חיובי. מטופלת במאקרודנטין/ צפורל מניעתי. לפני כ 3 שנים בוצעה ציסטוגרפיה שהראתה רפלוקס דרגה 2. במעקב אורולוג ונפרולוג. האורולוג טען שזה לא רפלוקס בגילי אלא הראה רפלוקס כי בוצע בסמוך לדלקת. דלקות חוזרות אחת לחודש. מיפוי כליות בעבר תקין. לאחרונה ביצעתי אולטראסאונד כליות שהראה הרחבות דו"צ של אגני הכליה. צד אחד עד 10.2 מ"מ ובצש השני עד 12.5 מ"מ. בצד של ה 12.5 מ"מ הודגם גם הידרונפרוזיס. הופנתי שוב לביצוע ציסטוגרפיה אך מבירור של האורולוג נאמר לי שכבר לא עושים את הבדיקה הזו למבוגרים בבתי החולים של הכללית אז כרגע ויתרנו על הבדיקה עד שיבוא רופא חדש שמבצע את הבדיקה.
    שאלותיי הן:1. האם יש עוד מה לעשות עם דלקות חוזרות חוץ מטיפול מניעתי? כי גם איתו יש לי דלקות?
    2. האם זה נכון שבגילי לא נהוג לבצע פרוצדורות שונות אם אכן קיים רפלוקס כגון הזרקת דופלקס או משהו אחר?
    3. האם ההרחבות שנמצאו באולטראסאונד וכן ההידרונפרוזיס הן ממצא משמעותי? יש צורך בהמשך מעקב? המשך בירור וכו'?
    4. ידוע לי שלרוב הידרונפרוזיס הוא כתוצאה מחסימה ונכתב לי שבאולטראסאונד הכל תקין ללא אבנים או גושים למעט ההרחבות וההידרונפרוזיס. האם ישנן עוד סיבות לקיום ההידרונפרוזיס? האם הדלקות החוזרות יכולות לגרום לכך?
    5. האם זוהי בעיה כרונית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהצלחה

ד``ר בוריס פרידמן
    01/01/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו