חומרים אבקתיים ופגיעה בזרע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומרים אבקתיים ופגיעה בזרע
    אני
    26/03/2017

פרופ' נכבד,
    האם מישיבה על כסאות שאינם בוודאות נקיים ,שיכולה להיות עליהם שאריות של חומרים מסויימים (כמו:אבקה מסוללות ישנות,שאריות עופרת מטווח מציוד של חייל שהניח אותו על הספה, שקיות של ירקות-ואז שאריות של חומרי הדברה,אבק שבממ"ד שקראתי שיכול להיצמד אליו בנות גז ראדון-כלומר חלקקיים רדיואקטיביים) ,
    ואז להיכנס לצוואר הרחם,כתוצאה מהיצמדות לבגדים,ואז שימוש בניייר טואלט יכול להכניס אותם פנימה,או בזמן קיום יחסים,
    החשש הוא מפגיעה בזרע ובהמשך בביצית גם בדיוק בזמן הנסיון להרות אם החומר נכנס פנימה,ואז פגיעה גנטית,וכך חלילה היווצרות מומים שאינם קשורים לתורשה וגם אינם ניתנים לזיהוי כמו אוטיזם או מונגולואיזם ובכלל?
    איני יודעת מה נמצא בל מקום,ואיני יודעת מה נשאר בבית כי קשה לראות.
    האם הסביבה חייבת להיות סטרילית,מבחינה מצפונית המחשבה הגורמת לי לדאגה רבה זה זמן רב.הימנעות מישיבה על כסאות שאיני בטוחה שנקיים,הימנעות מקירבה לאזורים אלו מחשש לאבק שיכול להיצמד לבגדים.וההשלכות לכך כפי שכתבתי.
    אשמח אם תוכל לעזור לי בבקשה.
    בכבוד רב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/03/2017

שלום רב
    הסיכון להידבקות מחומרים חיצוניים עקב ישיבה עליהם או בסמוך אליהם הינו אפסי. כימיקלים וחומרים אחרים כולל רדיואקטיביים אינם נכנסים אלינו ישירות דרך צינור השתן ולכן את בהחלט יכולה להסיר דאגה מליבך.
    בברכת חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד השאלה

אני
    27/03/2017

דר נכבד,
    הכוונה שלי דרך צוואר הרחם,אשר יכול להכנס ל צוואר הרחם בעת הנסיון להרות והימצאות הזרע שם.ולפגוע בו.
    מה דעתך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/03/2017

הסבירות לכך הינה אפסית גם-כן. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיום לשאלה הקודמת בשם-חומרים סביבתיים

אני
    27/03/2017

שלום ד"ר,
    אני מבינה שהסבירות היא אפסית לפי דבריך.אך מה לגבי סבירות לפגיעה אם בכל זאת משהו נדחף פנימה מכיוון שהסביבה של הבגדים היא לא סטרילית או גם אני ובן זוגי.
    סליחה על כמות השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    29/03/2017

שלום
    העולם אינו סטרילי ובכל זאת חיית בו זמן רב ללא הפרעה. לכן גם במקרה זה הגוף המופלא שלנו יודע לנקות רעלים. חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי רעלים מספיק מהיר?-לסיום

אני
    29/03/2017

דר נכבד
    תודה על האור והאופטימיות בתשובותיך.
    משתובתך האחרונה הגוף יודע לנקות רעלים.אך האם זה קורא מספיק מהר עוד לפני שעלולה להתרחש פגיעה חלילה?

תודה וסליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו