זרימת שתן חלשה וטפטופים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זרימת שתן חלשה וטפטופים
    הגדלת הערמונית
    30/03/2017

שלום, אני בן 46 בריא בדרך כלל בכושר גופני טוב גובה 180 משקל 75 סובל מזה כעשר שנים מהפרעות במתן שתן המתבטאות בזרימת שתן חלשה, נוקטוריה 1-2 טפטוף לקראת סוף ההשתנה והרגשת חוסר התרוקנות כמו כן הזרימה חלשה במיוחד בשתן הראשון של הבוקר , עוצמת פליטת זרע קטנה תחושת אורגזמה בינונית בעת המשגל , באולטרה סאונד כליות ודרכי השתן ערמונית מוגדלת 72 גרם עם שארית משמעותית לאחר התרוקנות , בבדיקת סי טי הודגמה אבן בגודל שלושה מילימטרים בכליה שמאלית , טופלתי בעבר בהמלצת האורולוג באופן הדרגתי בקדקס עד ל 4 מ"ג כדור אחד ביום ללא שיפור ניכר אחר כך עברתי לקסטרל ולאבודרט בערך שנה וחצי גם ללא שיפור במיוחד בזרימת השתן הפסקתי את הטיפול לכמה שנים עד שלאחרונה חזרתי לאורולוג שהמליץ לשוב לקסטרל וגם לא עזר לפני כשבועיים נתן לי אומניק אוקאס 0.4 מ"ג שני כדורים פעם בבוקר ופעם בערב גם ללא שיפור אך על דעת עצמי העליתי את המינון לשני כדורים בכל פעם גם ללא שיפור אך עם תופעת לוואי שכמות קטנה של זרע נפלטת החוצה והשאר נפלט אל תוך שלפוחית השתן
    יש לי מספר שאלות
    לגבי המינון של אומניק אוקאס 0.4 מ"ג 2 כדורים פעמיים ביום יכול להזיק לבריאות שלי
    האם קיים טיפול תורפתי מעבר למה שלקחתי שיכול להקל על התסמינים
    אני אמור לבצע ניתוח לתיקון בקע מפשעתי אך דחיתי אותו עד להקלה על התסמינים האלה בהמלצה האורולוג כמובן האם בכל זאת אפשר לבצע את הניתוח
    ובמידה וטיפול התרופתי לא עוזר האם אתם ממליצים לי טיפול אחר או ניתוח אחר וכמובן בהחשב לגילי הצעיר
    אודה לכם על התייחסותכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זרימת שתן חלשה וטפטופים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    30/03/2017

שלום רב
    תודה על התיאור המפורט והמקצועי.
    טיפול באומניק הינו לרוב -0.4 מ"ג ליום ובוצעו מחקרים עד 0.8 מ"ג. לא הוכחה יעילות מעבר לטיפול זה וסיכוני תופעות לוואי עולים עם העלאת המינון.
    קיים טיפול תרופתי בתרופה בשם דיבנילין 10 מ"ג פעם ביום שלעיתים משפרת יותר את התסמינים
    אין מניעה מניתוח הבקע המפשעתי.
    הייתי מבצע בדיקה אורודינמית להעריך את התסמינים שלך. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו