אנגיומיוליפומות כליתיות והימנעות מהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנגיומיוליפומות כליתיות והימנעות מהריון
    שפרה
    06/04/2017

שלום, אני בת 30 אחרי שתי לידות, במהלך ההריון השני שלי מצאו בכליה הימנית ארנגיומיוליפומה כממצא אקראי שהודגמה באולטרסאונד בגודל 2.1, לאחר מעקב (לאחר שנתיים מגילוי הממצא) נמצא שגדלה ל3.5 ובוצע סיטי - בסיטי נמצא גודלה 2.8 ונמצאו אנגיומיוליפומות זעירות נוספות (ללא ציון מספרן או גודלן בפיענוח). באולטראסאונד לפני חצי שנה נמצא שישנן 3 אנגיומיוליפומות 4.6, 1.1, 1.4 ס"מ. בסיטי שנערך חודש לאחר מכן נמצא כי האנגיומיוליפומה הגדולה בגודל 2.8 על 3.2 ס"מ ויש- 3 אנגיומיוליפומות זעירות נוספות. לפני כשבועיים ביצעתי אימבוליזציה בגוש הגדול, ובביקורת לאחר הניתוח נמצא כי הזרימה לגוש הופסקה.
    מאחר ויש 4 אנגיומיוליפומות נשלחת לאם אר אי ראש לבירור שאלת טוברוס סקרליוזיס בבדיקה במוח לא נמצאה עדות למחלה (ועדיין אף רופא לא מוכן להגיד לי שהמחלה נשללה)
    שאלתי היא: האם אסור לי כעת (בגלל האנגיומיוליפומות בכליה) להשמתמש בגלולות המכילות אסטרוגן, האם קיימת הנחיה להימנע מהריון נוסף בשל סיכוי לגדילה מואצת בהריון? - לצערי רופאי נשים שולחים אותי בחזרה לרופא הרדיולוג והוא שולח אותי בחזרה לרופאי הנשים ולא ברור לי מי יכול לענות על השאלה הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    06/04/2017

שלום שפרה
    אין מניעה חד- משמעית משימוש בהורמונים או כניסה להריון אך מאחר והנגעים עלולים לגדול מחדש, ייתכן ותיאלצי לעבור אמבוליזציות חוזרות בעתיד. בברכת חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שפרה
    09/04/2017

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו