שתן מפוצל מזה שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתן מפוצל מזה שנים
    שואלת
    23/05/2017

שלום רב,
    מזה זמן רב שאני סובלת מתופעה שהולכת ומחריפה עם השנים (ובמיוחד בזמן מחזור)- כאשר אני מטילה שתן הוא "בורח" לכל הכיוונים. הדבר קורה גם כשיש מעט שתן וגם כשיש הרבה. התופעה מאוד מציקה, בעיקר בביקור בשירותים ציבוריים אך גם בבית שכן אני נרטבת ולפעמים השתן אף יוצא מהאסלה.
    ביקרתי אצל אורניקולוג שלא מצא כלום ולא מכיר את התופעה, הן אצל אורולוגית שגם לא מצאה ממצאים וגם אינה מכירה את התופעה. הייתי עכשיו באולטראסאונד והכל תקין. גם הרופא שם אינו מכיר את התופעה.
    אציין כי עברתי 3 הריונות, שניים בלידת וואקום. התופעה מחריפה לאחר כל הריון.
    אין צניחת רחם.
    האם אתם מכירים את התופעה הזו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתן מפוצל מזה שנים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/05/2017

שתן מפוצל עלול לקרות אם יש חסימה או הדבקות זמנית בצואר כיס השתן, שופכה או במוצא השופכה ולעיתים אם יש גם דליפה בתום התרוקנות - הדבר עלול לקרות עקב סעיף בשופכה - urethral diverticule אותה ניתן למשש בבדיקה גופנית מכוונת. אולטרסאונד תקין שולל חסימה בצואר כיס השתן ולשלול הפרעה בשופכה נדרשת הסתכלות ישירה לשופכה - בדיקה בשם ציסטוסקופיה להשלמת בירור. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו