צריבה חדשה ולא עקבית בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • צריבה חדשה ולא עקבית בשתן
    דן
    06/06/2017

    שלום

    בן 45ללא מחלות רקע. אבא סבן מאבני כליות בגיל 40 ועבר ניתוח. מזה כחודש וחצי יש לי מידי פעם צריבה קלה עד בינונית במתן שתן. לצריבה יש קורולציה הפוכה חזרה למשך זמן האיפוק וכמות השתייה. ז"א יש יותר סבירות שזה יקרה אם לא שתיתי מספיק וגם עבר זמן רב ממתן שתן אחרון. אם אני מכריח את עצמי לשתות מעל ל 6 כוסות מים ביום, אין צריבה כלל.

    הצריבה באה והולכת, ולרוב הא מתרחשת פעם ביום. לפני חודש וחצי הייתה צריבה אחרי יום שבוא לא שתתי כמעט מהבוקר לצהריים, אבל במתן שתן שני בבית לאחר שתיה, לא הייתה כל עדות לצריבה. זה נמשך כ 4 ימים בהם הייתה צריבה פעם ביום, ואז הפוגה של שבועיים, וזה שוב חזר. צריבה של פעם עד פעמיים ביום, הפוגה של כמה ימים וחוזר חלילה. אני לא רגיל לשתות הרבה, לכל היותר 4 כוסות ביום. מעבר לכך יש מתן שתן שקוף מרובה (ללא צריבה, למעשה מעולם לא הייתה צריבה כאשר צבע השן שקוף, רק כאשר הוא צהוב).

    אין שום חשש למחלות מין, אין סמפטומים נוספים. האם זה יכול להיות אבן בדרכי השתן? לצערי בגלל עומס בעבודה ולימודים, לא מצאתי זמן ללכת לרופא.

    אשמח לשמע דעת מומחה כאן.

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריבה חדשה ולא עקבית בשתן

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה

    ד``ר בוריס פרידמן
    07/06/2017

    שלום דן
    אבנים בכליות לרוב מתבטאים ראשית בכאבים במותן ופחות בצריבה. לעיתים כשהשתן מרוכז וכתלות במזון שאכלת ובחומרים שמופרשים - עלולה להופיע צריבה מעת לעת. הייתי ממליץ להגביר בשתיה ובאם הצריבה נמשכת - יש לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית וכן סונר דרכי שתן לפני ביקורת אצל אורולוג. בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו