דלקת עקשנית בשתן - מה עושים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת עקשנית בשתן - מה עושים
    אני
    06/06/2017

שלום לפני שבועיים התחילה לי דלקת בדרכי השתן התחיל בחולשה וצמרמורות וכאבי בטן אחרי יומיים התחיל כאב במתן שתן ותכיפות בצורך. קיבלתי מונורול מנה אחת ושלשלתי יומיים בגלל האנטיביוטיקה. לא חל שיפור במצב ועשו בדיקת שתן נמצאו 500 לויקוציטים 150 אריתרוציטים ובתרבית קולי. קיבלתי ציפרודקס לשלושה ימים. אחרי יומיים החחה הטבה ושיפור. יום ראשון (לםני יומיים) סיימתי את האנטיביוטיקה והערב שוב התחיל תכיפות בשתן כאב וצמרמורות. אשמח לדעת מה כושים? אני לפני טיסה לשלושה שבועות ומרגישה רע וחייבת לטםל בזה אכשהו. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/06/2017

שלום רב
    מה שמומלץ זה לבצע תרבית שתן לזיהוי חיידקים ובאם קיים סיכון לחיידיקים שעברו בתפקוד מיני, אז גם בדיקת STD ולברר האם קיים חיידק ולאיזו אנטיביוטיקה הוא רגיש. אם יצמח חיידק יש להתייעץ עם אורולוג לגבי הטיפול המכוון הרצוי ואם לא יצמח חיידק - יש להרחיב את הבירור לגבי סיבות אחרות לתסמינים אלו. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עקשנית בשתן

אני
    07/06/2017

תודה על התשובה אבל עשו לי תרבית ונמצא e coli. לעשות שוב תרבית? לא הבנתי. וזה לא קשור ליחסי מין.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/06/2017

יש לברר לא רק את סוד החיידק אלא לאיזה אנטיביוטיקה הוא רגיש. ראשית יש צורך לקבל טיפול אנטיביוטי בתרופה שהחיידק רגיש אליה ובהמשך ניתן לחזור על תרבית. לציין כי תסמיני הכאבים והתכיפות עלולים למשך מספר שבועות לאחר תום הטיפול והעלמות החיידק והם דועכים בהדרגה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    08/06/2017

תודה רבה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו