מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה מורכבת מאד. נואש וזקוק לייעוץ אורולוגידן13/06/2017
לדר שלום
אני בן 45 במשקל תקין. ללא מחלות אורגניות ידועות. מאז גיל 19 סובל מ IBS. כמו כן סובל מחרדות קשות הקשורות בהיפוכונדריה קיצונית.
לפני שנה וחצי הופיעו בנוסף להפרעות מערכת עיכול תחתונה, הפרעות קשות (באופן פתאומי) גם מערכת עיכול עליונה, שכללה גאזים מרובים, כאב בקיבה, צרבות. רופא המשפחה שלי מכיר את הבעיות היטב, הוא א התרגש ואמר שזה ככל הנראה עוד החמרה של ה IBS. אחרי שהסמפטומים נמשכו יותר מחודש, הוא שלח אותי לבדיקות מקיפות כמו US, דם, ועד לגסטרוסקופיה בהרדמה. לא נמצא שום ממצא פתלוגי. אובחנתי רשמית כסובל מדספפסיה תפקודית בנוסף ל IBS.
באופן מדהים, מרגע ההבחנה והידיעה שלא מדובר בסרטן גסטרו, כל הסימפטומים החריפים נעלמו בתוך יום אחד כלא היו ולא חזרו עד היום.
עכשיו לבעיה האורולוגית. מעולם לא הייתה לי בעיה אורולוגית משמעותית, לרבות דלקות שתן. בעיה ותיקה (כ 7 שנים) היא מעט טפטוף לאחר גמר מתן שתן. אני פשוט צריך לנער היטב. זה התחיל בגיל 38 לערך והרופא אמר שה חסר משמעות.
במוצאי שבת שעברה, באופן פתאומי הרגשתי אי נוחות בבטן תחתונה שקשורה במערכת השתן, וצורך תכוף במתן שתן כל כמה דקות. לאחר סיום מתן השתן הייתה תחושה של עקצוץ קל למשך מס דקות. המצב החמיר לאורך כל הלילה. בבוקר למחרת הלכתי לאותו רופא המשפחה. הוא חשד בדלקת בדרכי השתן ורשם לי סדורלן ואופלודקס וביצע בדיקת שתן.
עד היום ללא שיפור, אני לא מצליח להרדם בלילה בגלל תחושה נוראית של לחץ ודחף לתת שתן כל כמה דקות. בנתיים תוצאות בדיקת הזתן הגיעו והן תקינות לחלוטין (תרבית שלילית, משקל סגולי 1.017 כל שאר ממצאים רשום NEG).
מהיום בבוקר תחושת אי הנוחות בבטן תחתונה התערבבה עם תחושת אי נוכות של מערכת עיכול תחתונה. ז"א אני בקושי מצליח להבדיל בין שתי התחושות והן מתקיימות בו זמנית (דחף עז לתת שתן תכוף ויציאות תכופות).
חזרתי לרופא המשפחה והוא סירב בשלב זה לשלוח לבירור אורולוגי, בטענה שבדיקות פולשניות רק יחמירו את החרדה והספטומים. הוא משוכנע שמדובר שוב בסיפטומים פסיכוסומאטיים. אבל בנתיים אני סובל מאד.
האם סימטומים כאלו יכולים להיות בעקבות חרדה על משקל החמרה או הרחבה של IBS לשלפוחית? האם הגיוני שזה מחלה יותר רצינית כמו גידול בערמונית יופיע באופן פתאומי בצורה כזאת? האם עליי להתעקש על בירור אצל אורולוג, US וכו'? לכל הפחות בדיקת DRE? יש לציין שאין בעיות תפקוד מיני, אם כי לא יצא לי לבדוק זאת בשלושת הימים הנוראים. כמו כן, תקיפות במתן השתן היא בעיקר בלילה או לפני שינה ביום. אם אני מעסיק את עצמי עם אינטראקציה עם בני משפחה או חברים, התכיפות הקיצונית מתמתנת משמעותית (לכל היותר אני מרגיש צורך לתת שתן כרגיל ולא לחץ וכאב ותחושה שעדיין יש עוד שתן דקה לאחר השתנה).
אני מנסה לשכנע את עצמי שהרופא צודק, ונמנע מללכת לרופא אחר, כי זה יפגע באמון בינינו ואין לי כוח להסביר את כל ההיסטוריה שלי לרופא חדש שלא מכיר אותי.
הודה לך מאד אם תוכל להתייחס ברצינות ובעיה ולתת המלצה, בתקווה שאולי היא תעזור לי להשפיע על רופא המשפחה לקבל החלטה נכונה (הרופא המשפחה אומר שעם בדיקות שתן תקינות, צבע שתן תקין, ללא חסימה, והופעת סימפטומים באופן פתאומי כמו בפעם הקודמת של הדיספפסיה, מרמזת של בעיה פסיכולוגית ולא פתלוגית, אבל עדיין החשש שלי הוא גדול מאד).
תודה מראש.
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן14/06/2017שלום דן
התסמינים יכולים להתאים לדלקת שעלולים להימשך גם מספר שבועות לאחר טיפול אנטיביוטי אך דועכים בהדרגה. אני בהחלט סבור שבדיקות לא פולשניות דוגמת בדיקת שתן לכללית ותרבית וכן אולטרסאונד דרכי שתן כולל מדידת שארית חיוניים במצבך ועם תשובות אלו עליך לפנות לאורולוג ליעוץ מכוון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. רק שאלה נוספת.
דן14/06/2017הבוקר לאחר נתילת הכדור החמישי של האנטיביוטיקה (אופלודקס) אני בהחלט מרגיש שיפור. תחושת העקצוץ לאחר השתנה נעלמה לחלוטין ותכיפות במתן השתן ירדה מאחד ל 20 דקות לאחת לשעה ואף יותר. גם הלחץ באזור בטן תחתונה כמעט ולא מורגש. מקווה שמגמת השיפור תמשיך.
קראתי קצת על דלקות ערמונית. נכון הם יותר שכיחות בגיל שלי 40 עד 50. אבל לפי מה שהבנתי אם מדובר בדלקת אקוטית אז ההיתי אמור לפתח תסמינים מערכתיים קשים יותר של חום וצמרמורות. את זה לא היה לי.
כמו כן בוצעו שתי בדיקות שתן לכללית\תרבית. שתיהן תקינות לחלוטין (שליליות לכל סוג של תאים). גם צבע השתן נראה תקין (שקוף עד צהוב בהיר). אם הדלקת מגיבה לאופלודקס אז מן הסתם היא חיידקית ולא כרונית. האם זה הגיוני לפתח דלקת אקוטית ללא חום? הטיפול האנטיביוטי (OFLODEX) ניתן לי ל 7 ימים כי רופא המשפחה חשב בהתחלה שזו דלקת דרכי שתן. השאלה אם אכן זו דלקת בערמונית, האם יש להאריך את הטיפול באופלודקס ל 30 יום?
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן14/06/2017שלום דן
לגבי משך הטיפול כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל. לא הייתי נוטל בשלב זה טיפול למעלה משבועיים ומעריך את המשך השיפור בתסמינים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)