אריתרוציטים 10 לפי בדיקת שתן סטיק על סדורל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אריתרוציטים 10 לפי בדיקת שתן סטיק על סדורל
    חיה
    18/06/2017

שלום

אחרי שהרגשתי מעט צריבה בשתן, לקחתי סדורל שהיה לי. ביצעתי בדיקת שתן כללית ותרבית בקופת חולים (במעבדה) והתוצאות תקינות. למחרת הצריבה חזרה, ובוצעה שוב בדיקת שתן אצל האחות, הפעם בדיקה מיידית סטיק. שם הכל תקין מלבד אריטוציטים 10. רופא המשפחה אמר שזה לא נראה כמו דלקת כי בדיקת השתן תקינה לחלוטין. גבי הממצא בסטיק למחרת, הוא אמר שסטיק לאחר סדורל יכול לתת תוצאה שגיאה כי הוא מבוסס על גילוי צבע ולא ספירה מקרוסקופית. האם זה נשמע הגיוני? האם יש לחזור על בדיקת שתן? קראתי שד בשתן יכול להגיע מסרטן ואני מודאגת (הצריבה שהייתה פחתה משמעותית ללא טיפול).

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/06/2017

שלום חיה
    הייתי חוזר על שתן לכללית (ולא סטיק) בעוד כשבועיים ובאם עדיין דם בשתן , הייתי ממליץ על סונר דרכי שתן ובדיקת אורולוג לשלול ממצאים.
    כתלות בגיל, הופעת דם בשתן עלולה להופיע לאחר תום המחזורים וקיים טיפול מקומי לשיפור ממצא זה עליו תוכלי לשוחח עם האורולוג. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק אחדד את השאלה

חיה
    19/06/2017

לאחר הופעת הצריבה לקחתי סדורל ואז בוצעה בדיקת שתן כללית רגילה. שם התוצאות תקינות ללא דם בשתן. יום למחרת כאשר אני עדיין על סדורל ללא שיפור בצריבה, בוצעה בדיקת סטיק ושם נמצאו 10 כדוריות דם אדומות. מאז הצריבה נעלמה. רופא המשפחה אמר שבדיקת סטיק תחת סדורל יכולה לתת תוצאות שגויות ושאין צורך לחזור על הבדיקה כי יום לפני היא הייתה תקינה. השאלה שלי האם זה נכון שבדיקת סטיק תחת סדורן יכולה לתת תוצאות שגויות לדם בשתן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/06/2017

בדיקת הסטיק באופן כללי אינה רגישה כמו בדיקה לכללית ולכן יש להסתמך על תוצאת בדיקת שתן לכללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו