מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בשתן בבדיקה אקראיתיותם26/06/2017
שלום
בן 45 ובריא. עוסק בספורט, טבעוני. צורך חלבון מהצומח (שייקים לאחר אימון) כ 30 גר ביום,
במסגרת בדיקות תקופתיות בוצעו בדיקות דם ושתן. בדיקות דם תקינות (קריאטנין 0.95 אלבומין באמצע הסקלה), גלוקוז 94, השאר תקין. בבדיקת השתן הכל תקין (שלילי) ריכוז 1.034 (מעט גבוה מגבול עליון 1.032 של המעבדה). הממצא היחיד בשתן הוא חלבון 10 מ"ג. בהשוואה לבדיקת שתן לפני שנתיים וחצי שם לצד חלבון רשום NEG זא שלא היה.
יום לפני הבדיקה התאמנתי בחדר כושר ושתיתי שייק חלבון סויה.
רופא המשפחה היום אמר שזה חסר כל משמעות ואפילו סירב לחזור על בדיקת שתן. אמר שתוצאה אקראית חד פעמית של חלבון בשתן, ככל הנראה אלבומין בכמות נמוכה מ 20 מג זה ממצא חסר כל משמעות פתלוגית, בעיקר אם השתן היה יחסית מרוכז. בכל זאת זאת פעם הראשונה בחיי שנמצא משהו חריג בבדיקת השתן.
האם יש מקום להמשך בירור כמו בדיקת שתן חוזרת? אוטרסאונד כליות, או שאפשר להתעלם כפי שהרופא אמר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן27/06/2017שלום יותם
חלבון בשתן עלול להתרחש לאחר פעילות מאומצת ולאחר צריכת חלבון מוגברת
הייתי חוזר על שתן בכללית בעוד כחודש ללא פעילות מוגברת ועודף צריכת חלבון לפני כן. באם הערכים מתגברים - נדרש יעוץ רופא נפרולוג. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגביי אי נוחות אחריי שפיכה ושתן
קובי29/06/2017שלום לך ד"ר קוראים לי קובי אני בן 35 נשוי.לפני שבועיים בערך התחיל לי כמו צריבה קלה באיזור השתן והרבה פעמים מתן שתן וגם בעיקר לאחר שפיכה אי נוחות וקצת הרגשת צריבה ..עשיתי במשך השבועיים האלה בדיקות תרבית ובדיקת שתן כללית שהיו תקינות לגמריי ...וגם עשיתי בדיקה לשלול מחלות מין שגם יצאה תקינה לגמריי.למרות שאני שוכב רק עם אשתי והיא לפני חודש גם עשתה כל std ויצא לה גם הכל תקין..מה לדעתך עליי לעשות הרופא אמר לי לקחת דוקסילין למרות שלא מצאו כלום. האם זה נכון לקחת אנטיביטיקה גם שלא מצאו זיהום? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן29/06/2017שלום קובי
למרות שלעיתים בדיקות התרבית עלולות להחמיץ זיהום אקראי הרי חשובה המגמה: באם ישנה מגמה ספונטנית של שיפור ניתן להימנע מאנטיביוטיקה ורק אם יש החרפה - ניתן לחזור על בדיקות ולהתחיל אנטיביוטיקה. בכל מקרה מומלץ להגביר בשתיה ולבצע סונר דרכי שתן לשלול מקור אחר דוגמת חול או אבנים בשתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגביי אי נוחות אחריי שפיכה ושתן
קובי29/06/2017תודה רבה דר...האם באולטרא סאונד של כליות ודרכי שתן מזהים גם דלקת בערמונית אם יש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן29/06/2017לא. נדרשת בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגביי אי נוחות אחריי שפיכה ושתן
קובי29/06/2017אני מאד מודה לך על הסבלנות והתשובות..שאלה אחרונה ברשותך האם חוץ מאולטראסאונד ובדיקות שתן פעמיים שיצאו פעמיים תקינות היית ממליץ על משהו נוסף?
ד``ר בוריס פרידמן30/06/2017כל עוד אין החמרה בתסמינים אין צורך בבדיקות נוספות. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)