מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבה קלה לאחר גמר שתן ושפיכה כאשר המעי מלאחיים29/06/2017
לדר שלום
אני בן 46 ללא מחלות ידועות. בחודשים אחרונים חלה הרגשת עקצוף\צריבה קלה יחסית לאחר מתן שתן, באופן לא עקבי ולעיתים גם לאחר שפיכה. הצריבה קלה, ומופיעה כ 10 שניות לאחר סוף השתן או השיכה ונמשכת כ 2 דקות. שמתי לב שזה קורה בעיקר בבקרים לפני יציאה, בעיקר אם יום קודם לא הייתה יציאה.
אין שום סיכוי למחלת מין כי אני נשוי 15 שנה. התסמינים העלו אצלי חשד שיש אולי בעיה בערמונית שמחמירה כאשר הקרטום מלא ומפעיל עליה לחץ.
רופא המשפחה שלח לשתי בדיקות שתן כללית ותרבית ושתיהן חזרו תקינות. היום התקבלה תוצאה של US דרכי שתן ונראה שהכל תקין (אין שום ממצאים, שלפוחית דפנות חלקות, אין אבנים וכו').
לצד סעיף הערמונית רשום גודל תקין ומשקל 23 גרם (אני מניח שזה משקל משוער על בסיס ממדים וצפיפות אקוגנית, כך שלא יודע עד כמה זה אמין).
בנוסף אני סם לב שללא קשר ליציאות, אם אני שותה הרבה מים עד שהשתן הופך לשקוף, אין צריבה כלל. ככל שהשתן יותר מרוכז הסיכוי לצריבה לאחר השתן עולה.
חזרתי עם כל הממצאים לרופא המשפחה והוא אמר שבשלב זה הבירור הסתיים. הוא לא רואה כרגע צורך בבירור אורולוגי נוסף וסירב לתת בדיקת דם ל PSA בתענה שזה מיותר ולא הוכיח את עצמו כמועיל. אמר לשתות הרבה ולהתעלם מהצריבה בתקווה שהיא תעלם כמו שהופיעה בתוך כמה שבועות...
האם כאורולוג ההית ממליץ להמשך בירור? האם יש כאן דחיפות בבירור או שאפשר לנסות להמתין חודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/06/2017שלום חיים
התסמינים שתיארת עלולים להופיע מסיבות שונות ולרוב הינן זיהום קל חולף, פירורי אבנים או שתן מרוכז שגורם לגירוי במערכת. באם הבדיקות והסונר תקינים ואין החמרה בתסמינים, הייתי ממליץ להגביר בשתיה במהלך היום כך שיהיה כ- 2 ליטר שתן ביממה ובשלב זה הייתי נמנע מבירור נוסף. באם תחול החמרה כלשהי - או אז בדיקה אורולוגית חוזרת חיונית. שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חיים30/06/2017רופא המשפחה נתן היום טיפול אנטיביוטי ל 10 ימים על כל מקרה. כמו כן אתמול ביצעתי מיוזמתי US חוזר פרטי. הפעם לא עי טכנאי, אלא אצל רדיולוג בכיר (פרופ ברקי ממכון מדיטון). הוא אמר שכל מערכת השתן הכליות תקינה לחלוטין מבחינה סונוגראפית. שלפוחית חלקה. שארית שתן 12 מ"ל. ערמונית בנפח 19 מ"ל ומשקל 21 גרם. גם בדיקות שתן כללית שלישית תקינה כמו גם תרבית. רופא המשפחה אמר לנסות את הטיפול האנטיביוטי ל 10 ימים ולנהל משק מים של 3 ליטרים להיום לשטיפת המערכת. במידה ולא יהיה שיפור לאחר חודש הוא יפנה לאורולוג בקהילה, אבל אמר שלא להסכים לשום בדיקה פולשנית כמו ציטוסקופיה שלדעתו יכולה ליצור יותר בעיות ואשר להפיק תועלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן05/07/2017רפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)