דלקות חוזרות בשתן לאחר קיום יחסי מין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות חוזרות בשתן לאחר קיום יחסי מין
    נופר
    07/07/2017

שלום רב, אני בת 22 בחורה בריאה לא לוקחת תרופות קבועות וללא גלולות. לפני כ5 שנים התחילו לי דלקות בשתן כל פעם לאחר קיום יחסי המין. לפני 3 שנים אושפזתי ל8 ימים משום שהדלקת עלתה לכליות ויצרה צלקת קטנה בכליה השמאלית. מיד לאחר האישפוז התייעצתי עם אורוחוג והוא המליץ לקחת אנטיביוטיקה לאחר כל קיום יחסי מין, אני נרתעתי מהטיפול הנל משום שפחדתי לכגניס לגוף שלי כל יום אנטיביוטיקה במשך כל החיים.. (אולי לא הבנתי נכון את אופן השימוש באנטיביוטיקה וזה לא לכל החיים). מאז האישפוז היו לי כמה חודשים של שקט ואז שוב הכל חזר. כל חודשיים בערך אני עם דלקת בשתן וכל פעם מחדש אנטיביוטיקה. אני ממש מפחדת מהאורח חיים שנוצר לי. לפני חודש היה לי דלקת ועכשיו אני שוב עם דלקת. ממש חודש אחרי חודש. אני מיואשת ומתוסכלת ומאוד מפחדת כי אני לא יודעת מה לעשות מה הטיפול הנכון? אשמח לתשובה , תודה רבה מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    09/07/2017

שלום נופר
    זיהומים בשתן הינה תופעה נפוצה אצל נשים ולרוב עשויה לחלוף עם הזמן אך עד אז עלולות להיות אפיזודות נוספות. הטיפול במארקודנטין כשעה לפני יחסים עשוי להפחית את מספר הארועים וישנם עוד מספר המלצות לשינויים התנהגותיים דוגמת שתיה מוגברת, חמוציות, הרגלי יציאות, המנעות מהתאפקות ואחרים שתוכלי להתייעץ עם אורולוגי שעוסק בתחום. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו