שפיכה, הצרות של הפין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שפיכה, הצרות של הפין
    גלעד
    25/08/2017

שלום
    אני בן 48.
    מזה כ 5 שנים זרם השתן איטי.
    לפני שנתיים הממוצע היה 8 מל לשניה וזרם שיא 14 מל לשניה
    ובבדיקה עדכנית לפני חצי שנה זרם השיא 10.5 מ"ל לשניה
    וזרם ממוצע 6.5 מ"ל לשניה.
    האורולוג בקופח אמר שאם רוצים לבדוק היטב נעשה ציסטוסקופיה אבל ויתרתי על הבדיקה.
    אמר שזה יכול להיות מהצרות של הפין, יכול להיות ממוצא השלפוחית ועוד סיבות.

בעת האחרונה בזמן שפיכה אני מרגיש קצת לא נוח עם השפיכה ואחר כך במשך כמה שעות קצת כאב בפין ואי נוחות בכל האיזור.
    רציתי לשאול
    1. במידה ומדובר בהצרות של השופכה וקצב ההשתנה המקסימלי הוא 10.5 מל לשניה, האם זה עלול להפריע בשפיכה ולגרום אחר כך כאב?
    אם לא אז מה יכולה להיות סיבה לכאב אחרי שפיכה?
    2. מה יכולה להיות הסיבה להשתנה האיטית ומה הסיכון שאני לא בודק זאת כרגע?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפיכה, הצרות של הפין

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/08/2017

שלום גלעד
    הפחתה בעוצמת זרם השתן הינה שינוי פיזיולוגי. המספר אינו קבוע וערך כזה או אחר בבדיקה אקראית אינו המרכיב היחיד בהחלטה טיפולית. ניתן לנסות ראשית קורס של טיפול תרופתי בתרופה דוגמת קסטראל או אומניק להעריך האם יש שיפור בזרם השתן. לרוב הסיבה לטיפול הינה תחושה סובייקטיבית של היסוס התחלתי וזרם שתן דק ומקוטע המפריע לתפקוד יומי או ממצאים בסונר דרכי שתן דוגמת שארית שתן גדולה.
    מיחושים לאחר שפיכה לרוב נגרמים עקב מרכיב דלקתי או זיהומי מקומי ונדרשת הערכה של היעדר צמיחה בתרבית שתן או בדיקת נגעים שעלולים לעבור בתפקוד המיני לפי הצורך ובהתאם לממצאים לשקול טיפול אנטיביוטי. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו