פרוסטטה בנפח גבולי כ-30 סמ"ק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוסטטה בנפח גבולי כ-30 סמ"ק
    עמיר
    03/10/2017

עברתי לפני 3 חודשים בדיקות אולטרה סאונד לאחר שמתחתי שרירים בחדר כושר. אני אז חשדתי שמדובר באבנים בדרכי השתן ולכן התעקשתי על הבדיקה. בתוצאות נכתב לי שהכל תקין אבל: "פרוסטטה בנפח גבולי כ-30 סמ"ק, כיס שתן במילוי חלקי".
    אני בן 44.
    חיפשתי באינטרנט וקראתי שגודל טבעי הוא 30-40 סמ"ק וזה תלוי גיל.
    כלומר נראה שזה תקין לגמרי.
    אז למה בדוח האולטרה סאונד נכתב " גודל גבולי"?!! למה לא נכתב תקין. אולי הכוונה שהגודל קרוב לגבול התחתון? אולי פרוסטטה מתוחה ומכווצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך

עמיר
    03/10/2017

ד"ר בוריס תודה לך מכל הלב
    נכנסתי עשיתי חיפוש והבנתי מתגובתך לשאלת גבר בן 43 שגודל תקין הוא 30-35 . ובתגובה אחרת אמרת שלגבר מעל גיל 50 הגודל התקין הוא 30..
    סליחה אבל האם מזה אפשר להבין שעם הגיל הנפח יורד?! נראה לי הפוך, וברור שיש כאן משהו שאני לא מבין אותו.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    06/10/2017

שלום עמיר
    הנפח נקבע על סמך מדידה והערכה של מבצע הסונר ולכן הנפח אינו תורה מסיני. בהערכה גסה נפח הערמונית הינו סביב 30-35 סמ"ק אך מה שחשוב להחלטה טיפולית אינו נפח הערמונית אלא התסמינים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו