הופעת קצף בשתן ודלקות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הופעת קצף בשתן ודלקות חוזרות
    חיילת
    23/10/2017

שלום, אני חיילת בקבע, בת 21, בריאה בדר"כ.
    לפני כחודש פניתי למרפאת ביקורופא עקב הופעת צריבה במתן שתן ותסמיני דלקת (סובלת מדלקות חוזרות). בבדיקת סטיק לא הודגמו מדדי דלקת, רק קטונים (15). לאחר שבוע שבו התסמינים החריפו והחלו כאבים במותן שמאל פניתי למרפאת הבסיס, שם בבדיקת הסטיק כמות גדולה של חלבונים, לויקוציטים וery גבוה. נלקחה תרבית והרופאה נתנה מרשם לזינט 500 מג לטיפול של 10 ימים. לאחר חמישה ימים ללא שיפור (ועדיין ללא תשובה מהתרבית), החלפתי אנטיביוטיקה לציפרודקס 500 מג ל7 ימים נוספים. למחרת חזרה תרבית חיובית לאי קולי, ללא עמידות לחומר הפעיל בציפרודקס, למזלי.. כארבעה ימים מסיום הטיפול הדלקת חזרה. פנינו למיון, שם נרשם לי טיפול למקרודנטין 100 מג לחמישה ימים. כ3 ימים עם מקרודנטין ללא שיפור, פניתי למרפאת הבסיס והתחלתי טיפול שני בציפרודקס הפעם ל14 ימים וקיבלתי הפניה לus כליות ודרכי שתן.
    ההדמאה תקינה, כבר עשרה ימים אחרי טיפול אנטיביוטי, אך עדיין מופיע יחסית הרבה קצף בשתן והיום הופיע ריח רע חזק מאוד וצריבה במתן שתן.. האם זה הגיוני שהדלקת לא עברה למרות טיפול אנטיביוטי ממושך כל כך? אני כבר ממש מיואשת, הרפואה הצבאית לא שמה על זה דגש או מעקב.. מה עליי לעשות? תודה על עזרתכם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/10/2017

שלום
    זיהומים בשתן הינה תופעה נפוצה. המיחושים עלולים להימשך למשך מספר שבועות גם לאחר חלוף הזיהום.
    אם יש מגמה של שיפור, ניתן להמשיך עם טיפול סימפטומתי. אם תחושי החמרה - יש צורך לחזור על תרבית שתן וטיפול בהתאם לממצאים. ישנם גם טיפולים התנהגותיים שאם תרצי לדון בהם - תוכלי לתאם מפגש בבי"ח 10 שם אני עושה מילואים על בסיס חודשי. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו